Google’dan ücretsiz Word ve Excel hizmeti

İnternetin bir numaralı arama motoru Google; belge yazma, işleme ve saklama hizmeti sunmaya başladı. Rakip firma Microsoft'un kurulum gerektiren özel ve ücretli yazılımı Office'le rekabet amacıyla başlatılan "Docs&Spreadsheets" adlı hizmet için internet kullanıcılarından ücret alınmıyor.

Google, bu hizmet için, 2006 başında geliştirdiği internet üzerinden metin yazma programı "Writely" ile arşivleme ve paylaşma sistemi "Spreadsheets"'i birleştirdi. İnternet kullanıcılarının, bundan yararlanabilmek için programı bilgisayarlarına yüklemesi gerekmiyor.

Kullanıcılar, bu hizmetten yararlanarak yeni belge hazırlayabildikleri gibi Excel, Word…vs programlarla hazırlanmış belgeleri de yeniden işleyip arşivleyebiliyor, diğer insanlarla paylaşabiliyor. Bu işlemler, internete bağlı herhangi bir bilgisayardan yapılabiliyor.

Bu hamle, yazılım devi Microsoft'un egemenliğindeki internet sektöründe ücretsiz yazılımlarla atılan büyük bir rekabet adımı anlamına geliyor. Çünkü Microsoft, gelirinin büyük kısmını, tanesi yaklaşık 400 dolara sattığı Office programının satışından elde ediyor.Microsoft, Office'nin 2007 sürümünü birkaç haftaya kadar çıkaracak.

Programı kullanmak için Google'a üye olmalısınız. Bu konuda sorularınızı bize iletebilirsiniz…

Program için tıklayın: Google Docs & Spreadsheets

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Google’dan ücretsiz Word ve Excel hizmeti

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!