Yalıhüyük’te Saanen keçileri yetiştirilmeye başlandı

Yabani bir ırktan üretilen Saanen keçileri, Çanakkale ve Marmara Bölgesinin ardından ilçemiz Yalıhüyük'te de yetiştirilmeye başlandı…

İsviçre, Almanya, Hollanda, Amerika ve Türkiye'de yetiştirilmeye başlanan Saanen keçisi, hayvan üreticilerinin yeni gözdesi oldu. Günde ortalama 6 kilogram süt verdiği öğrenilen keçiyi Yalıhüyük’te yetiştirmeye başlayan Hasan Bozkurt, ikisi damızlık olmak üzere iki kuzusuyla birlikte ilçede küçük çaplı da olsa keçileri yetiştiriciliğe başladığını söyledi. Keçilerin sayısını artırarak geliştirmeyi düşündüğünü ifade eden Hasan Bozkurt, diğer küçükbaş hayvan üreticilerine örnek olmak istediğini belirtti.

Bir yaşındaki yavrusu 300 YTL, Teke olarak bin YTL'den alıcı bulan Saanen keçisinin günde ortalama 6 kilogram süt verdiği, pastane ve dondurma imalatçılarının talep ettiği sütün litresinin 1.5 YTL'den satıldığı öğrenildi. Orman dostu olarak bilinen Saanen keçisinin fidanlara zarar vermediği, koyun gibi otlayıp keçi gibi gezebilme özelliğine sahip olduğu ve küçükbaş hayvanlar için ideal bir tercih olması bakımından önemi vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te Saanen keçileri yetiştirilmeye başlandı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!