Arslanlar Şehri Bozkır filmi 2007 yılında gösterimde

Bozkır’da yaşanan bir hikaye Minyeli Abdullah ve Sürgün gibi filmlerinin yönetmeni Bozkırlı yönetmen Mehmet Tanrısever tarafından gelecek yıl beyaz perdeye aktarılacak…

Tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Bozkır beyaz perdede yer alıyor. Kendiside bir Bozkır doğumlu olan ve bir döneme damgasını vuran Minyeli Abdullah ve Sürgün gibi filmlerin yönetmeni Mehmet Tanrısever tarafından yapılacak olan “Arslanlar Şehri Bozkır” adlı filmin 2007 yılında gösterime girmesi bekleniliyor. Daha önceleri de birçok sinema filminin yapımına imza atan Feza Film Yapımcısı Yönetmen Mehmet Tanrısever, memleketi Bozkır’ı yapacağı sinema filmiyle Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Filmin yapımına 2007 yılında başlayacaklarını dile getiren Tanrısever, bu filmi yapmaktaki en büyük amacının Bozkır’ı tüm dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.

Bozkır’ın büyük bir tarihi geçmişe ve önemli bir kültürel potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Tanrısever, “Ben de bir Bozkırlıyım. Bozkır’ın Bağyurdu Köyü’nde doğdum. 13 yaşına Bozkır’da yaşadım. İstanbul’da her zaman Bozkırlı ve Konyalı olmaktan gurur duydum. Yapacağım bu sinema filmiyle memleketim Bozkır’a ve hemşehrilerime en büyük iyiliği yapacağımı düşünüyorum” dedi.

FİLMİN SENARİSTİ ZÜĞÜRT AĞA’NIN DA YAZARI

Sinemanın bir bölgeyi tanıtma yönünde en önemli kitle iletişim araçlarından birisi olduğunun altını çizen Yurtsever, “Bozkır’ın geleneklerini, tarihini ve örf-âdetini yapacağımız bu filme en güzel şekilde duyuracağız. Çünkü Bozkır her zaman ihmal edilmiştir. Bu kadar güzellikleri içerisinde barındıran Bozkır’ın yeri burası olmamalıdır. Filmin senaryosunu yazan kişi oldukça ünlü bir isimdir. Filmimizin senaristi Osman Şahin ‘Züğürt Ağa, Kurbağalar’ gibi filmlerin de senaryosunu yazmıştır. Film senaryosu gerçek bir hikayeyle yola çıkılarak yazılmıştır. ‘Suyu sert insanı mert’ diye adlandırılan Bozkır insanı bu filmde kendini bulacaktır. Bozkır tarih boyunca büyük insanlar yetiştirdi. Balkanlara göç eden Türklerin çoğu Konya-Karaman ve Bozkır gibi yerlerden gitmiştir. Bu yüzden Türkiye’nin ve Balkan ülkelerinin birçok yerinde Bozkırlılar yaşamaktadır. Önümüzdeki yıllarda da Bozkır büyük insanlar çıkaracaktır” diye konuştu.

BAŞARININ SIRRI İMAN VE DÜRÜSTLÜK

Başarının sırrının iman ve dürüstlükten geçtiğini vurgulayan Yurtsever, filmin yapımı için de bu ilkeden kesinlikle taviz vermeyeceklerini aktardı. Filmin yapımı için gerekli olan bütçe konusunda her hangi bir sıkıntı çekmeyeceklerini belirten Yurtsever, şunları söyledi: “Bu film bize en aşağı 500 milyon YTL’ye mâl olacaktır. Belki filmin masrafı 1 milyar YTL’yi de bulabilir. Bütçe konusunda sıkıntımız kesinlikle yok. Arkadaşlarımız yeni oyunculara bakıyor. İsmi ‘Arslanlar Şehri Bozkır’ olacak filme halkımızın da destek vermesini istiyoruz. Allah’ın yardımıyla bu filmi memleketimize kazandıracağız. Bu film sadece Bozkır için değil tüm Türkiye için büyük bir kazan olacaktır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Arslanlar Şehri Bozkır filmi 2007 yılında gösterimde

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!