Kışın tarla sulayan çiftçiye uyarı

Havaların kurak gitmesi nedeniyle tarlasındaki ürünü için endişeye kapılan birçok çiftçinin, soğuk kış günlerinde tarlasını suladığı bildirildi…

Konya Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri yaptığı açıklamada, Konya’da hububat ekiminin, ekim ayının sonlarında tamamlandığını söyledi. Bazı çiftçilerin kuru tarlaya ekim yaptığını vurgulayan yetkililer, az da olsa yağışın ardından bu ürünlerin çimlendiğini ve toprağın yüzeyine çıktığını ifade etti.

Ekinin toprağın yüzeyinde şu anda don riskine açık bulunduğunu ifade eden yetkililer, şunları kaydetti: “Tarladaki ürünü yorgan gibi örten kar olmayınca ürün risk altında bulunuyor. Ayrıca yağış olmadığı için bazı bölgelerde tarladaki 10 santimetreye kadar toprağın kuru olduğu yolunda bilgiler geldi. Birçok çiftçi tarlasının olması nedeniyle ürünü için endişeye kapıldı. Bu yüzden mevsimin kış olmasına aldırmaksızın tarlasını sulama başladı. Uyarılarımıza karşın bazı çiftçiler, belki de ilk kez kışın tarla suluyor.”

Yetkililer, bu sulamanın ürünün tamamen kaybedilmesine yol açabileceğini belirterek, “Zaten ürün don diskiyle karşı karşıya bulunurken, sulama bu riski daha da artırıyor. Sulamanın yapıldığı günün gecesinde yaşanacak bir don olayı, ürünün tamamına zarar verebilir. Çiftçilere bir kez daha sesleniyoruz, bu dönemde tarlayı kesinlikle sulamayın” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kışın tarla sulayan çiftçiye uyarı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!