Yalıhüyük Çok Programlı Lisesi

Yalıhüyükte yaşayan halkımıza hizmet vermekte  olan Çok Programlı Lisede öğrenci sayısı her yıl biraz daha azalmaktadır.

İlçemiz Merkez İlköğretim okulundan her yıl 20'nin üzerinde öğrenci mezun olmasına rağmen halkımızın bir bölümü çocuklarını lisede okutabilmek için çevre ilçeler olan Seydişehir ve Bozkır ilçelerine göndermekte ve Yalıhüyük Çok Proğramlı Lisesine kayıt olan öğrenci sayısı 10-12 arasında değişmektedir.

Yalıhüyük Çok Programlı Lisesi'nin 2004-2005 öğretim yılında öğrenci mevcudu 49'du. Bu sayı 2005-2006 öğretim yılında 39'a düşerken, ilçe halkıyla yapılan toplantılarda durumun ciddiyetinden söz edilmesine rağmen bu sayı bu yıl yani 2006-2007 öğretim yılında 29 öğrenciye düştü.

İlçe halkımız yapılan toplantılarda durumun ciddiyetinden bahsedilmesine rağmen çocuklarını halen çevre ilçelere göndermektedirler. Bu durumda birkaç yıl sonra Çok Programlı Lisede öğrenci kalmayacak. Öğrenci azlığı nedeniyle hiçbir öğretmen Çok Programlı lisede görev yapmak istememektedir.

Tüm Yalıhüyüklüler olarak bu soruna el birliğiyle bir çözüm bulmak zorundayız.  Gerek Yalıhüyük'te yaşayan vatandaşların çocuklarını Çok Programlı Liseye kaydettirmeleri gerekse gurbette yaşayan kardeşlerimizin Yalıhüyük'te yaşayan yakınlarına durumun ciddiyetini belirterek çocuklarının kendi ilçemizde okutmaları hususunda gereken hasasiyeti gösterirlerse bu konuya bir çözüm olacağına inanıyorum.

Şahsen ben kendim bir eğitim çalışanı olarak bu duruma çok üzülüyorum. Yalıhüyük halkı olarak hepimizin bu konuya daha duyarlı davranmamız gerekmez mi? Belki lisenin kapanmasını umursamayanlar olabilir ama biliyorum ki halkımız içerisinde ekonomik yönden çocuğunu çevre ilçelere gönderip okutamayacak durumda olan hemşehrilerimiz var. Elbetteki onları da düşünmek zorundayız.

Günümüzde tüm dünyada eğitim düzeyinin yükseltilmesine çalışılırken, bizler de ilçemizde eğitim düzeyini düşürerek gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğini karartmayalım. Ve diyorumki gelin hep birlikte bu sorunu çözelim… 

İbrahim ÖZDEMİR

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük Çok Programlı Lisesi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!