Başkan’dan birlik çağrısı

featured

Yalıhüyük İlçe Belediye Başkanı Hasan Yiğit yurt içinde ve yurt dışında yaşayan hemşehrilerine seslenerek birlik çağrısı yaptı…

   

1962–1966 yıllarında Suğla Gölü'nün taşması ile birlikte Yalıhüyük mahrumiyet bölgesi ilan edilmişti. Devletin tanıdığı bir imkânla Avrupa'ya çalışmak için gönderilen ailelerden sonra, ilçede iş imkânı bulamayan gençlerin de iş bulmak amacıyla büyük şehirlere göç etmesinin ardından ilçe nüfusunun düşmesi Belediye Başkanı Hasan Yiğit’i harekete geçirdi.

Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Yiğit, ilçenin geleceği ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: ''Ülkemizde ki işsizlik oranının artması ile birlikte maalesef ilçemizde işsizlikten nasibini aldı. Göreve geldiğimizden buyana Siyasi ayrışma yapmadan bütün halkımızı kucaklayarak ilçemizde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yeni iş alanları yaratmak için var gücümüzle çalışarak göçü önlemek ve çeşitli nedenlerle ilçemizin dışında yaşayan vatandaşlarımızı tekrar iş alanları yaratarak ilçemize getirmek yegâne amacımızdır'' dedi.

 

İlçe kalkınmasını top yekûn bir şekilde çalışarak başarabileceklerini belirten Yiğit: ''Özellikle yurt dışında yaşayan yaklaşık 500 ailenin sosyo-ekonomik desteklerine ihtiyacımız var.Bu kardeşlerimizin avrupada kurmuş oldukları dernekler var. Bizler Belediye olarak Yalıhüyük adına ve menfaatine kurulan dernekleri sonuna kadar destekleriz. Ancak daha iyi organize ve dayanışma için de olabilmemiz için dernekler arası diyalogu sağlama mecburiyetimiz var. İstanbul daki derneğimiz ile gayet iyi bir diyalogumuz olması ve aynı nitelikte Yurtdışında Almanya da bulunan derneklerimizle bütünleşerek çeşitli projeler üretmek istiyoruz. Örneğin 7-8'inci aylarda yapmayı planladığımız bir etkinlikle ilçemizi dünyaya tanıtımı yapılabilmesi için burada biz Kültür Bakanlığı aracılığı destek alıp Almanya da ki derneğimiz aracılığı ile 60-70 aile lik Alman misafirlerin 15 gün süreyle tatil için davet edilmesini sağlayarak tüm masrafların Antalya'da bulunan hemşerilerimizin sponsorluğunda ağırlayabiliriz. AB ye girme mücadelesi verdiğimiz bir dönemde Kültür bakanlığı tarafından Uluslar arası etkinliği münasebetiyle ciddi anlamda destekleri olacağı gözlenmektedir'' dedi.

 

Konuşmasını sonuç olarak şu şekilde tamamlayan Yiğit: ''İlçemizin tanıtılması açısından sosyal faaliyetlerin gerekli olduğunu bu potansiyelin de ilçemizde mevcut olduğu görülmektedir. Bu tür sosyal faaliyetlerin gerçekleşebilmesi için İstanbul da ki derneğimize, Stuttgart ve nürmberk deki derneklerimizle istişare ederek bir an önce çalışmaların başlatılması çağrısını yapıyorum'' dedi.

 

 

Haber: Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Başkan’dan birlik çağrısı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!