Yalıhüyük’te işsizlik ve göç

Yalıhüyük ilçesi, Konya bölgesinin coğrafi açıdan en güzel ve uygun bir alanına kurulmuş bir ilçedir. Bulunduğu konum olarak Konya ve Antalya illerinin tam ortasında bulunmaktadır.

İlçe nüfusunun kayıtlarda oldukça fazla görünmesine rağmen, işsizliğin vermiş olduğu en büyük etken ilçe nüfusunun büyük bir bölümünü göç etmeye zorlamıştır. Özellikle genç nüfus işsizlik nedeniyle büyük şehirlere ve yurt dışına göç etmek zorunda bırakmıştır.

İlçe nüfusunun büyük ölçüde göç etmek zorunda kalması, Yalıhüyük’te yaşayan nüfusun gün geçtikçe azalmasına neden olmaktadır. Bu soruna bir çözüm bulabilmek için ilçede iş sahalarının genişletilmesi zorunludur.
 
Bu gün özellikle İstanbul olmak üzere bir çok şehirde yaşayan Yalıhüyüklü hemşehrilerimizin bir çoğunun kendi imalat haneleri ve iş sahaları mevcuttur. Buna rağmen ürettikleri ürünleri pazarlamak için genelde Antalya ve çevresine göndermektedirler.

Diyorum ki! İmalathaneler İstanbul ve birçok şehirde bulunmasına rağmen pazarlamak için gönderdikleri bölgeler ilçemize çok daha yakın. Bu durumda imalathane veya en azından bu imalathanelere ilave olarak şubelerin ilçemizde uygun yerlere konumlanarak hem kendi ulaşım giderini daha azami bir ücrete düşürmek hemde ilçede yaşayan genç nüfusun işsizlikten kurtulmaları sağlamak açısından iyi bir girişim olmaz mı?

Bugüne kadar böyle bir fikir üreten olmadı mı? Elbette olmuştur ama nedense şimdiye kadar böyle bir girişimde bulunan olmadı.  Belki bu isteksizliğin en büyük etkeni uygun bir yer bulamama düşüncesi olabilir. Ama inanıyorum ki, belediyemiz bu konuda gereken yardımı ve desteği sağlayacaktır.

Benim bu düşüncelerim belki bir çok kişiye yanlış bir fikir olarak gözükebilir ama işte ilçemiz nüfusunun gün geçtikçe azalmasına bir çözüm diye düşünüyorum. İlçemiz coğrafi konum olarak bir çok iş sahasının kurulmasına ve üretimin az bir maliyetle daha az ücrete eleman çalıştırabilmek açısından büyük şehirlerden daha verimli olacağı düşüncesindeyim. Çünkü, geçim şartları ekonomik açıdan büyük şehirlerle  nazaran daha düşük olması nedeniyle elbetteki iş yeri sahibi hemşehrilerimizin daha çok kazanmalarına ve ilçede yaşayan insanlara daha yararlı olabilme imkanına sahip olacaktır.

Bu düşüncelerimde  elbette her çeşit iş sahası için olacak diye bir kaide yok ama araştırılacak olursa bu tür bir girişim için elbette çok uygun iş sahaları vardır. Buradaki tek sorun hammedde bulmak açısından biraz zor olabilir ama üretilen ürünü pazarlamak için İlçemize yakın bölgelere gelmektense, hammaddenin ilçemize getirtilerek pazara daha yakın bir ortama dönüştürülmesi daha kolay olmaz mı?

İş sahibi kardeşlerimizin ve büyüklerimizin bu konuyu bir düşünmelerini arzu ediyorum. Ve diyorum ki:

Gelin ilçemiz nüfusunun gün geçtikçe azalmasını önleyelim. Burada yaşayan halkın ekonomik açıdan güçlenmesine yardımcı olalım hem siz kazanın, hem de burada yaşayan insanlarımız kazansın ve Yalıhüyük ilçesini daha güzel ve daha yaşanır bir hale getirebilmek için el ele verelim. İnanıyorum ki bunda  kaybedebileceğiniz bir şey olmaz…

İbrahim ÖZDEMİR

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te işsizlik ve göç

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!