MHP İlçe Başkanı Yalıhüyüklülere seslendi

featured

Yalıhüyük MHP İlçe Başkanı Hasan Akyıldız, ilçede ve çeşitli nedenlerle ilçe dışında ve yurtdışında yaşayan tüm Yalıhüyüklü hemşehrilerine birlik çağrısı yaptı…

Sitemize yazılı bir açıklama yapan Akyıldız şöyle dedi: ''Saygıdeğer Yalıhüyüklü hemşerilerim gerek yurt dışında gerekse Türkiye'nin çeşitli illerinde velhasıl gurbetten sılaya Yalıhüyük'ü seven herkese. İlçemize ne yaptık? veya bundan sonra ne yapabiliriz? Geçmişi bir kenara bırakıp geleceğe şöyle bir bakarsak Yalıhüyük için çok iyi sonuçlar çıkartabiliriz. Aksi taktirde Yalıhüyük'ün bitmek üzere olduğunu düşünüyorum. Yalıhüyük'ün kuruluşu çok eskiye dayanıp Yalı'yı göl kenarından, Hüyük'ü ise tarihi yer altı şehrinden almıştır. Coğrafi alanı geniş yerleşimi elverişli bir ilçedir. 1972'ye kadar köy 1990 yılına kadar kasaba, 1990'dan bu yana ilçe olarak devam ediyor.

Yalıhüyük, iki köyü olan Türkiye'de tek ilçedir. Kurtuluş savaşında şehit veren Kore, Kıbrıs'ta daha dün Güneydoğuda gaziler veren hala her yıl 30-40 tane Mehmetçiği askere uğurlayan Yalıhüyük ne hikmetse siyasilerce hep geri itilmiş, yatırım yapılamadığından sürekli göç vermeye zorlanmıştır. Ölümüzde, düğünümüzde biriz. Depremde yangında biriz. Yalıhüyük olarak neden bir olmayalım?'' dedi.

MHP İlçe Başkanı Hasan Akyıldız, Yalıhüyük için yapılması gerekenlerine şöyle sıraladı: ''Gerçek nüfusumuz 7-8 bindir. Gelin siyasi çıkarları bir tarafa bırakarak görüşü ne olursa olsun Yalıhüyük için haydi el ele verelim. Geçmişten bu güne idarecilik yapmış ağabeylerimiz, amcalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımız, esnaflar dernek başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti başkanları, resmi dairelerin tamamının katılımları ile büyük bir istişare toplantısı yaparak gerek yurt dışındaki hemşerilerimizi, gerekse Türkiye'deki hemşerilerimizi ilçemize yatırım yapmaya davet edelim. Örneğin ne mi yapılabilir? Tekstil atölyesi, meyve suyu fabrikası, su ürünleri gibi istihdam sağlayıcı işyerleri ve bunu bilimsel olarak yapmak için de öncelikle ilçemize İki yıllık yüksekokul açılırsa hem gençliğimizi ilçemizde eğitme şansımız, hemde bu gençliğe istihdam alanları yaratmış oluruz.''dedi.

Akyıldız sözlerini şu dörtlükle tamamladı;
 
Karpuz mu ki dilelim
Tarlamı ki bölelim
Kıymetini bilelim
Yalıhüyük bizim hepimizin…

Haber: Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
MHP İlçe Başkanı Yalıhüyüklülere seslendi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!