Eti Spor Kulübü’nden açıklama

featured

Amatör Süper Lig’de Seydişehir’in tek temsilcisi Eti Spor, Karatay Belediye ile oynadığı son lig maçında karşılaşmanın hakeminin de kötü maç yönetmesiyle birlikte maçtan 2-1 lik bir skorla mağlûp ayrılarak ligden düşmüştü…

  

Konya Amatör Süper Lig’de Seydişehir’in tek temsilcisi Eti Spor'un son maçından mağlup ayrılarak ligden düşmesinin yankıları sürerken, Kulüp Başkanı Mustafa Bülbül Yönetim Kurulu adına bir basın açıklaması yaptı…

Ligin sona ermesi ve Eti sporun ligden düşmesi ile ilgili olarak Eti Spor Kulübü Başkanı Mustafa Bülbül Yönetim Kurulu adına yaptığı basın açıklamasında:

“Seydişehir Eti Alüminyum spor kulübümüz yaklaşık 30 yıldır  Konya Spor Camiasında yer almış ve Konya sporuna büyük hizmetler vermiş köklü ve güzide bir kulübümüzdür. Kulübümüz  sporu spor gibi yapma sağlıklı ve ahlaklı gençler yetiştirmeyi ana amaç edinmiştir. Sportif başarı bize göre öncelikle kişilikli ahlaklı ve başarılı gençleri spor camiasına kazandırmaktır. Skor ve müsabaka başarıları bizim için ikinci plandadır.

Kulubümüz Konyamızı Konyada bir çok kulübe nasip olmayan 2. lig  ve 3. Liglerde yüzünün akıyla temsil etmiştir. Müsabaka başarısını Konya da en iyi bilen kulüplerdendir. Bunun yanında Konya ve Türkiye Spor camiasına da onlarca başarılı genci yetiştirerek sunmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Son yıllarda kulübümüz maddi ve manevi yalnızlığı  yaşamaktadır. Seydişehir komuoyu Seydişehirin Kulübüne yeterince sahip olamamıştır. 2006-2007 futbol sezonunda Konya Amatör küme süper grupta  her türlü zor şarta rağmen Şehrimizi temsil etmeye çalıştırk. Şehrimizin gençlerine sahip çıkıp onlara spor yaptırma  konusu temel amacımızdı  onu başardığımıza inanıyoruz. Süper gurupta yaptığımız mücadelenin yanısıra A ve B gençler ligindede Şehrimizi temsil ettik.  Yaklaşık 100 civarinda  lisanslı aktif futbolcumuz bulunmaktadır.  Şehrimizin spor kamuoyunda temsil edilmesinde çok büyük emek sarfeden ve katkıda bulunan Teknik Direktörümüz Adem Yılış  hocamıza  teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca kimisi çalıştığı işinden izin alarak kimisi dershanesinden ve okulundan fedakarlık ederek hiçbir karşılık beklemeden  mücadele eden sporcu kardeşlerimede Seydişehir Spor camiası adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca tesislerini bizlere kullandıran ve malzeme yardımı yaparak kulübüze katkı sağlayan Eti Alüminyum A.Ş. nin   sahiplerine  ve yöneticilerine, deplasman ulaşımlarımızı sağlayan Seydişehir belediyesine, Bizi İçeride ve dışarıda yalnız bırakmayan taraftar kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunarız.

Spor  camiasının asli görevi daha çok gence spor yapma imkanı sağlamak gençleri zihnen ve bedenen sağlıklı, ahlaklı kişler olarak yetiştirmektir. Spor müsabakalarının düzenlenmesi,  değişik beldelerde yaşayan gençlerin hem sportif yönlerini geliştirmek hem de kaynaşmalarını temin etmek  amacını taşımalıdır. Hakemlik ve gözlemcilik  müessesesi ise müsabakalarda kuralların uygulanmasını sağlayan en önemli kurumlardır. Hakem sahada hakim sıfatı ile görev yapan kişilerdir. Bir hakimde  olması gereken bilgi donanım kişisel gelişim sıfatlarına sahip olması ve spor ahlakına uygun olarak davranması olmassa olmaz şarttır. Adaletin temin edilemediği yerde kargaşa ve kaos hakimdir. Biz Konya spor camiasında görev yapan bütün görevlilerin spor camiasına yakışır şekilde görevlerini yaptıklarına canı gönülden inanan bir camiayız. Bu vesile ile hepsine teşekkürlerimizi arz ederiz.

Her camiada mensubu bulunduğu camiaya yakışmayan davranışlar segileyecek kişilerin çıkmasınıda normal karşılıyoruz.  Futbol camiası çok iyi bilirki Seydişehir sporcusu, yöneticisi ve seyircisi centilmenliği hep ön planda tutar. Farklı yenildiğimiz maçlar da bile hakemleri ve karşı taraf sporcularını hep tebrik etmişizdir. Ancak bu yıl yaşadığımız 2 hadise spor kamuoyunda sporu anlayamamış veya art niyetli kişilerin varlığını bize ıspatlamış durumdadır. Spor kamuoyunda yıllardır görev yapan ve eğitimci olduğunu her fırsatta dile getiren bir gözlemci maç esnasında “bize çok temiz maçlar oynuyorsunuz sizleri kutlarım” deyip çok kritik maçlarımızın arfensinde maç sonrası hayali olarak tuttuğu raporla 4 adet futbolcumuzu cezalı duruma düşürmüştür. Aynı şahış hızını alamamış takımımızda hiçbir görevi olmayan hayali kişileride bizimle beraber cezalandırmaya kalkmıştır. Karşı tarafa zarar verme hırsıyla mimarenin kılıfını bile hazırlayamamıştır. Oynadığımız en son maçta görev yapan hakemin bir hanımefendi olacağını öğrendiğimiz zaman mutlu olmuştuk. Ancak saygıdeğer hanfendinin sebebini anlayamadığımız bir şekilde taraflı, insafa, spor ahlakına yakışmayan davranışlarını hakim sıfatıyla sahada görev yapan birisine yakıştıramadık. Haksız yere icat ettiği  penaltı, sürekli taraflı kararlar vermesi sağlıklı bir ruh halinin sonucu olduğuna inanmıyoruz. Haksız ve taraflı davranışı ile cezalandırdığı 60.000 nufuslu bir ilçedir. Seydişehir kamuoyunun hakkını gasp etmenin hanımefendideki karşılığı nedir bilemiyoruz. Büyük fedakarlıklarla spor camiasının içerisinde var olma mücalesine yaptığı haksızlıklarla darbe vurmaya çalışmanın vijdani sorumluluğunu taşıyabileceğini  sanmıyoruz. 3 tane futbolcumuza kırmızı kart göstermesi  sporcularımızın bu haksızlığa olan bir tepkisi olduğu açıktır. Seydişehir sporcusu yıllarca  centilmence saygı sevgi içrisinde sporcuya yakışır vaziyette mücadelesini sürdürmüştür. Son  maçımızda da aynı anlayışla mücadele etmiştir. Ama aynı karşılığı görememiştir. Maçtan sonra sporcumuzla ilgili yaptığı haksız şikayetin neticesini de yüce Türk Adaleti verecektir. Spor sahasında olan ve müsebbinin kendisi olduğu hadiseleri hangi  kin ve nefretle polis karakollarına taşıdığını da anlamış değiliz.  Cereyan eden bu hadiseler ve   fevri bir kişinin davranışları ile camiamızın cezalandırlmasından bizler kadar spor kamuoyunun da rahatsız olduğuna inancımız tamdır. Spor kamuoyundaki görevlilerin bundan sonra başka takımların canına yakmamak ve sporcuların şevkini kırmamak adına liyakatli ve vijdanlı görvlilerle çalışmalarını sürdüreceğine olan inancımız  tamdır. 

Netice olarak kulubümüz bugüne kadar yaptığı şekilde  şehrimizin gençlerine spor yaptırmaya ve şehrimize yakışan şekilde faaliyetlerini sürdürmeye devam edecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz” dedi.

        
SEYDİŞEHİR  ETİ  ALÜMİNYUM  SPOR KULÜBÜ
YÖNETİM KURULU

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Eti Spor Kulübü’nden açıklama

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!