Yalıhüyük’e ikinci deprem uyarısı

featured

Merkez üssü tam Yalıhüyük olan 3.0 magnitüd büyüklüğünde bir depremin daha meydana gelmesi, ilçemizin genel bina taramasından geçmesinin ve gerekli önlemlerin şimdiden alınmasının ne denli önemli olduğunu yeniden hatırlattı…

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden aldığımız bilgilere göre, merkez üssü Yalıhüyük olan 3.0 Magnitüd büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.  Deprem, 6 Mart 2007 günü saat  06:57:28'de meydana gelirken can veya mal kaybına yol açmadı.

Depremin derinliğinin 6.9 km km ve büyüklüğünün 3.0 olması, bilimsel olarak çok hafif şiddetli ve sığ deprem olarak ifade edilirken, bu tür depremler pek az kişi tarafından hissedilebilmektedir. 

Önceki deprem, ilçemiz Yalıhüyük'te 29 Eylül 2006 günü saat 09:38:30 'da meydana gelmişti. Her ne kadar ilçemizin de yer aldığı kuşak, Türkiye'nin büyük deprem olma olasılığı yüksek olmayan bölgesi içerisinde dahi olsa, kullanılan ya da halihazırda kullanımda olmayan yapıların depreme karşı güvenliklerinin sorgulanması gerektiğini hatırlattı.

Zaten son günlerde yaşanan Doğu Anadolu fayındaki hareketlilik, bu hareketlerin dikkatle izlenmesi gerektiğine kanaat getirmemize yol açmaktadır. Yöremizdeki okul, hastane ve kamu kurumlarına ait binaların gözden geçirilmesine ilişkin çalışmalar yapılması da mantıklı olacaktır.

Oktay YILDIZ

İnşaat Y.Mühendisi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’e ikinci deprem uyarısı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!