Canlar yanmasın, analar ağlamasın

Ülkemizde teröre verdiğimiz şehit kadar trafik kazaları sonucunda hayatını kaybeden insanımız bulunuyor. Gün olmuyor ki canlar yanmasın analar ağlamasın!

Seydişehir ilçesinde araç sayısının çok oluşu yollarımızın yetersiz oluşu bir tarafa, sürücülerden kaynaklanan trafik ihlalleri de ölüme fazlasıyla davetiye çıkartıyor.

Baharın gelişi ile birlikte yollarımızdaki araç sayısının artması ve motosiklet’lerin trafiğe çıkışı da cabası ..

İlçede şehir içi trafiğinde gördüğümüz ve özellikle gençlerin araba ve motosiklet turları, aralarında yaptıkları ralli sürücülerini aratmayacak anlamsız yarışları, ölüme davetiye çıkartıyor. Bu olayları abarttığımı sanmayın. Özellikle Akyol Mezarlığı Maden devlet hastanesi yolu üzeri Seydişehir’de belki de en iyi örnek sayılır. Bir’de Eti Lojmanları içerisindeki cadde ve mahalle aralarında yapılıyor bu sürat denemeleri.

Burada birilerini suçlamak yerine yapılması gerekenler nelerdir? Onların araştırlması gerektiği kanısındayım. Her mahalleye trafik polisi dikemeyeceğimize göre bizlere de çok görevler düşüyor. İlk başta trafik kuralarına uymak gerekiyor. Arabamızı ehliyetli olmayan çocuklarımıza vermememiz birinci sorumluluk olsa gerek.

Çocuklarımızı oyun alanlarında oynamasını sağlamak bir aile olarak birinci sorumluluğumuz olmalı yaya olarak da yaya kaldırımlarını kulanmalıyız. Gelelim Genç kardeşlerimize! Babalarını ikna ederek aldıkları arabalar da müziği son ayar açarak mahalle aralarında tur atmalarının tek sorumlusu onlar mı sizce. O arabayı veren babaların hiç mi suçu yok. Elbette var hem de en fazla suç o sorumsuz babaların olsa gerek. Sonucunu defalarca gördüğümüz kazalar da bize ibret olmuyor malaesef. Sonra vahlar la tühler le çırpınır dururuz.

Gencecik canlar yanar, analar ağlar ama gidende geri gelmez.

Yapılması gereken şeyleri aslında hepimiz biliyoruz. Biliyoruz da ne hikmetse hiç uygulamıyoruz. Ben buradan bir çağrı yapıyorum. Gelin Aile olarak sorumluluklarımızı yerine getirelim. Şayet bu uyarılara rağmen yine ralli yapan sürat yapan olursa sorumlu bir vatandaş olarak polise ihbar edelim.

Tesadüfen yaşadığımız bir ülke yerine huzurlu güvenli hekesin bir birine saygılı trafik kuralarına uyan bir toplum olarak yaşayalım. Canlarımız yanmasın Analarımız ağlamasın… 

Fatih ATALAY – fatihatalay71@mynet.com 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Canlar yanmasın, analar ağlamasın

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!