Nürnberg’den basın açıklaması

27 Mayıs 2007'de Kassel'de yapılması planlanan şenliğin ertelenmesinden dolayı Yalıhüyük e.V.Nürnberg yazılı bir basın açıklaması yaptı…

Yalihuyuk e.V. Nürnberg Dernegi Basin Aciklamasi

Iste Gercekler 

Üzülerek belirtmeliyizki 27.05.2007’de Almanya’nin Kassel sehrinde düzenlenecek olan Yalihüyüklüler Senligi, tamamen bizim inisiyatifimiz disindaki sebeplerden dolayi ertelenmistir. Aciklanan gerekceler maalesef gercekleri yansitmamaktadir ve üzücüdür.

Iddia edildigi gibi  24.12.2006  tarihinde Köln’de düzenlenen organizasyon hazirliklari icin yapilan toplantiya Yalihuyuk e.v Nürnberg olarak katilmadik.Zira bu toplantida senligin düzenlenecegi  yer karara baglanmistir.

2. Kültür söleni Avrupa‘daki Genel Temsiciliklerle beraber 24.12.2006 Köln‘de alinmis bir karardir.
Yani bizler Yalihuyuk e.V.Nürnberg olarak 2.sölenin yapilmasindaki  karar toplantisinda bulunmadik. Bu toplantida sölenin programi ve icerigi hakkinda fikir alisverisinde bulunulmustur.

Bahsedildigi gibi kiminle ve nerede oylamaya sunulmustur ki? 24.12.2006‘da  Avrupa temsiciklerinin kararlarini hice sayarmiscasina sölen kararinin 07.04.2007 alindigi bahsedilmektedir. Dolayisiyla bu sölene hangi resmi kurumun gelmemesinden bahsedilmektedir ki?

Bizler  Yalihuyuk e.V. Nürnberg Dernegi Yönetimi karariyla 13.05.2007 tarihindeki dernek binamizin acilisi icin Belediye Baskani Sayin Hasan Yigit beyefendiyi davet ettik. Yaptigimiz bu davetiye sadece ve sadece Yalihuhuk e.v. Nürnberg‘i baglamaktadir ve yönetim olarak ayri bir dernek olarak aldigimiz kararlara herkesten saygi duyulmasini beklemekteyiz.

Sölen icerigi ile ilgili olarak yapilan toplantiya yönetim haricinde, temsicilerden Yalihuyuk e.v. Nürnberg Dernegi, Köln Temsilciligi, Kassel Temsilciligi,  Korbach Temsilciligi ve Avrupa Yalihuyukluler Dernegi  haricinde temsicilikler katilmamistir.

yalihuyuk.net sitesinde yayinlanmis olan 13 maddeden olusan vaad seklindeki kararlar, bizlere göre sanki bir siyasetcinin propagandasini animsatmaktadir. Kardeslerimizi biraz daha gercekci olmaya davet ediyoruz.

Yalihuyuk e.v Nürnberg 13.05.2006 tarihinden itibaren kendi tüzügü ve kendi hedefleri kendi catisi  basli basina bir dernektir ama ne yazik ki bazilarinin bunu benimsemekte zorlandiginizi görüyoruz. Bu bizim kendi basimiza ilk aldigimiz bir karar degildir. Örnegin bu acilisini yaptigimiz dernek binasinin tutulusu ve tamirati kendi yönetimimizin aldigi kararlar dogurultusunda atilmis bir adimdir. Bunun akabinde de biz Yalihuyuk e.v. Nürnberg Yönetimi olarak aldigimiz ve alacagimiz kararlar arkasindayiz ve aldigimiz kararlar sadece bizi baglar.

Dernek acilis tarihi belirtildigi gibi süpriz bir karar degildir. Acilis, 19 Mayis’in Milli Bayram olmasi sebebiyle bir hafta öne alinmis olup,  bunun arkasinda baska bir gerekcesi yoktur. Bunun akabinde Av. Yalihuyukler Dernegi Baskani R.Aktürk‘ü ve Avrupadaki bütün temsiclikleri bizzat Dernek Baskanimiz Sinan Albayrak tarafindan aranarak, tarihimizin öne alinmasindan dolayi davet edilmislerdir.
 
Aylar önce planlanmis  27.05.2007 – 2. Kültür Söleni‘ni sadece ve sadece Yalihuyuk e.v Nürnberg icin tasarlanmis bir sölen midir ki bu erteleme kararini alinmistir? Bu tutum, tabiri caizse pire icin yorgan yakmaktan baska birsey degildir. Sunu hatirlatmak isteriz ki, Avrupa‘da yasayan tüm Yalihüyüklü hemserilerimizi ve temsilcilikleri, Yalihuyuk e.v. Nürnberg ugruna gözardi ederek ve hice sayarak bu sölen ertelenmistir.

Pekala Yalihuyuk e.v. Nürnberg katilmamak sartiyla bu söleni gerceklestirilebilirdi. Gerekcesiz sebeplerden dolayi milletin sevincini kursaginda koymaya kimsenin hakki yoktur. Gerekcesiz ve varsayimlara dayanarak böyle bir yönetim anlayisi sergilemek, maalesef bizleri cok üzmüstür.

Dernegimiz, Almanya Dernekler Kurulu‘ndan tastiklenmis bir dernektir ve insanlarimiz icin en güzeli yapma yolunda calismalarinda devam edecektir. Her düsünceye saygimiz vardir ancak sergilenen bu tutuma katilmak elde degildir.

Yalihuyuk e.V. Nürnberg Yönetim Kurulu

______________________________________________________

Konuya tarafsız yaklaşım açısından burada her iki görüşü de yayınlamayı uygun görüyoruz.

______________________________________________________

Av. Yalıhüyüklüler 2. Kültür Şöleni
MALESEF  ERTELENDi

24. 12. 2006 tarihinde Köln´de  yapilan ve  bütün  Avrupa  genelindeki temsilciliklerimizin  katildigi   toplantida, ortaklasa  alinan  karar ile 2. Kültür  Söleninin  yapilmasi  icin  ilk  adimlar  atilmisti. Birtakim  hazirliklar  yapildikdan  sonra 07.04.2007  tarihinde,  Stuttgart´da  ikinci  bir  toplanti  yapilarak, ilk  toplantida  alinan  kararlara  riayet  ederek   yolumuza  devam  etme  karari  alinmistir.

Kararlardan  önemli  olan  bazilari  söyleydi:
1- 2. Kültür  Söleninin  yapilmasi gerekliligi  yönünde  karar  alindi
2- Sölenin  yapilacagi  yer  hakkinda  oy  birligi  ile  Kassel  bölgesi  secildi
3- Dernegimizin  yeni  kurulum  asamasinda  olmasindan  dolayi, insanlarimizin  arasinda  bazi  yanlis  anlasilmalarin  önüne  gecmek , siyasi  birtakim  kutuplasmalara  meydan  vermemek  icin, Sölene herhangi  bir  Resmi  kurum  yetkilisinin  davet  edilmemesi  karari,  oybirligi ile alindi.
4- Sölen  icerigi  ile ilgili  olarak  beklentiler  ve  yapilacaklar belirlendi.

Ana  basliklari  ile  alinan  bu  kararlara  katilan  temsilcilikler:
Stuttgart(Merkez), Kassel/Korbach, Hamburg, Köln, Saarbrücken, Hollanda,  Berlin, Belcika,  Nürnberg.

Avrupa Yalihüyüklüler Derneginin 27-05-2007 tarihinde düzenlemesi planlanan 2.Yalihüyüklüler Kültür Sölenine iliskin geldigimiz nokta:

1- 33 Yalihüyüklü isadamimizin 4500.- euro kadar destegi alinmistir.
(-Sponsorlarin  listesi icin  buraya  tiklayabilirsiniz-)
2- 650 kisilik Salon organizasyonunu yapilmistir.
3- Salonun hemen yaninda bulunan cim futbolsahasi kiralanmistir.
4- Yaklasik  200 kg. döner ve gerekli malzemeler tamamlanmistir.
5- 3500 Adet su,ayran,gazli icecekler temin edilmistir.
6- 30 tepsi baklava ,30  tepsi  Suböregi siparisi verilmistir.
7- 650 adet gül siparisi verilmistir.
8- Tiyatro gösterilerinde son asamaya gelinmistir.
9- Cekiliste sunulmak üzere 2 adet otomobil,bilgisayar,Tv,ceptelefonlari,5 adet altin, mutfak esyalari,ve bircok  sürpriz hediye hazirlanmistir
10-Türkü gurubu ile anlasilmistir.
11-Yalihüyük icin yazilmis bircok siir ve türküler.
12-Gencler ve cocuklar icin cesitli yarismalar hazirlanmistir.
13-Görsel video showlari hazirlanmistir.

iste  bütün  bu  hazirliklar bitirilmis  ve Siz  Avrupadaki  hemserilerimizle  bulusacagimiz  27.  5  2007  tarihini  bekliyorduk.!!!

Malesef  tamamen  bizlerin  insiyatifi  disinda  gerceklesen  bazi  olumsuz  olaylar  oldu. Alinan  bütün  kararlara  ragmen  ve  verilen  bütün  sözlere  ragmen,  Nürnberg  Temsilciligi !  süpriz  bir  kararla,  Dernek  acilisini  erken  bir  tarihe  cekmistir. Akabinde  Avrupa  Yalihüyüklüler  Derneginin  , Temsilciliklerinin  ve  kendi  yönetimlerinin  bilgisi ve  arzusu  disinda, Yalihüyük Belediye  Baskani  Sayin  Hasan  Yigit´i davet  etmistir.

Bu  ani  ve  süpriz  gelisme :  24.12.2006   ve  07.04.2007  tarihlerinde Senlik  icin  alinan  kararlari  ,Dernegimizi  ve  Temsilcilikleri   yok  saymaktir.
Yapilan  bu  emrivaki  tavir  ve  davranislar  ile  bizleride  bir  takim  yanlisliklari  yapmaya  mecbur  birakmak  istenmistir. 

Avrupa  Yalihüyüklüler  Dernegi  ve  Temsilcilikleri olarak,   bu  güne  kadar  cizgimizden,  prensiplerimizden,  verdigimiz  sözlerden  ve  tüzügümüzün  hedeflerinden  cikmadan  hareket  etmis  ve  etmeye  devam  edecegiz. Tüm  iyi  niyetlerimize  ragmen  dahili  ve  harici  bazi sahislar,  dernegimizi hedeflerinden uzaklastirmak ve  aramiza  siyaset  sokmak  amaci  gütmektedir. Bu bizlere ve bizleri destekleyen tüm Yalihüyüklü vatandaslarimizin  kisiliklerine yapilmis  bir  saygisizliktir.

Avrupada  yasayan  hemsehrilerimizin  bir  araya  getirilmesi, tanisip  kaynasmasi,  birlik  ve  beraberligin  pekistirilmesi  amaciyla  düzenleyecegimiz  2. Kültür  söleninin  gölgelenmesi sözkonusudur.

Bizler;  bu art niyetli hareketlerin arkasinda etik olmayan düsüncelerin yattigina kanaat getirmis olup,  27-05-2007 tarihinde düzenlenecek sölende hicbir tatsizliga  yer vermemek , Birlik-beraberlik ve kaynasma amacinin disina cikilmamasi icin bu sölenin ileri bir tarihe ertelenme zorunlulugu dogmustur.

Konya Yalihüyük e.V Nürnberg   dernegi  ve  yönetimi  ile  olan  bütün  iliskilerimiz  askiya  alinmistir.

Senligin  ertelenmesinden  dolayi  tüm  hemsehrilerimizden  özür  diliyor , bu  kararimizi anlayisla  karsilayacaginizi  temenni  ediyoruz.

Senligin  ertelenmesinden  dogacak  bütün  maddi  zararlari  Dernegimiz  kendi  imkanlari  ile  karsilayacaktir.

AVRUPA  YALIHÜYÜKLÜLER  DERNEGI
YÖNETIM  KURULU VE TEMSILCILIKLERI

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Nürnberg’den basın açıklaması

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!