Yalıhüyük için öncelik birlik

Küçük yerleşim bölgelerinin en önemli sorunlarından birisi işsizlik olsa gerek. Eskilerin tabiri ile artık ekmek aslanın ağzında derler.Bana göre ağzında bile değil artık midesine hatta bağırsaklarına kadar inmiş durumda…

Değişen dünya düzeninde Türkiye de nasibini almış, istihdam oranları düşmüş, nüfusun artışı ile birlikte genç nüfusa iş alanları açamamış duruma gelmişiz. Tabi bunları bir kenara bırakıp kendi bölgemize bakacak olursak durum bölgede de pek iç açıcı görünmüyor maalesef.

Yaklaşık bir yıldır çalışmış olduğum Yalıhuyuk.com sitesinde dilimin döndüğünce yazdım çizdim. Yalıhüyük İlçesini oldukça tanıma fırsatı bulduğum için birçok şeye şahit oluyorum. Daha önceki yazmış olduğum köşe yazılarında da belirttiğim gibi bu bölgenin insanı hakikaten her şeyin en iyisine layık. Birçok küçük ilçede görmediğim mali ve manevi potansiyeli olan bu Anadolu’nun zarif ve şirin şehri, ne gariptir ki birçok birikimi olmasına rağmen taşı bir araya bir türlü atılamayışından mıdır? Nedir? İstenilen düzeye ulaşamıyor.

Geçenlerde sevgili dostum, sitemizin sahibi Oktay Yıldız dedi ki, bir anket yapalım ne olmasını istersin? Hiç düşünmeden dedim ki Yalıhüyük'te ne eksik Yalıhüyüklü halk ne istiyor öncelikli olarak bunu bir tespit edelim. Nüfusu itibari ile belkide ilçede yaşayandan çok yurtdışında ilçe dışında  yaşayan insanları var. İyi biliyorum ki sıla özlemi ile yanıp tutuşuyorlar. Tabi Oktay Bey hemen harekete geçti. Ankette sizlere şu soruyu yönelttik: 

Yalıhüyük için öncelikli ve gerekli olan şey ne olmasını istersiniz?  

14 Nisan'da başlayan bu anket, 3 Haziran'da sona erdi ve katılım bana göre çok az olmasına rağmen benim için gerçekten ilginç bir sonuç çıktı. 

Birinci şık :70 oy İki yıllık Meslek yüksek okulu %53, İkincisi:Hayvancılığın geliştirilmesi amacı ile organize Hayvancılık bölgesinin kurulması 43 oy %32,6 oran ve üçüncü olarak verilen seçeneğe ise 19 oyla %14,4 oranında Suğla Kapalı havzasından daha fazla yararlanmak seçeneği okuyucularımız tarafından taktir edilmiştir. 

50.000 nüfusa sahip Seydişehir de Meslek Yüksek Okulu'nun kurulması için neler yaşandığını iyi biliyorum .O Nedenle bu Yüksekokul işi bana göre imkansıza yakın. Ama  olursa müthiş bir iş olur. Türkiye şartlarına baktığımızda bana göre çok uzak bir ihtimal olan İki yıllık yüksekokul yerine çözüm (b) seçeneği diyorum .Yani hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla Organize Hayvancılık Bölgesi kurulmalı. Belediye de bu konuya iyi eğilmeli alt yapıyı hazırlamalı ,bir çok teşvik alınabilen bu sektör tam anlamıyla hayata geçirildiğinde kendi memleketinizde iş sahibi oluma şansı bulunma şansı olacaktır. 

Örnek mi ? İşte geçen gün Mehmet Er Bey isminde bir girişimci bunu gerçekleştirdi.Yalıhüyük'te ilk olarak açık besi projesini hayata soktu.Bu işin aslında istendiği taktirde nasıl gerçekleştirebileceğini ispat etmiş oldu. 

Umarım bu bir örnek teşkil eder ve istihdam alanında sektörel bir iş olur.Günümüzde her şeyi devletten beklemeden kendi imkanlarımızla yapabileceğimiz iş kolları oluşturmak ve Türk Milleti'nin çalışkanlığını üretkenliğini ortaya koyabileceğini kanıtlamış oluruz.

Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük için öncelik birlik

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!