Tarladan üniversiteye başarı öyküsü

featured

2005-2006 yılı Yalıhüyük Çok Programlı Lise'den mezun olan Habibe Çiçek, bu yıl girmiş olduğu ÖSS sınavında büyük başarı yakalayarak üniversiteye girmeye hak kazandı…

 

ÖSS Sınavına Sözel 2'den giren Habibe Çiçek aldığı 342,296 puanla Sözel 2'de Türkiye 567.sı oldu. Bu başarı Yalıhüyük tarihinde bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Yalıhüyük İlçesi Arasöğüt Köyü doğumlu Habibe Çiçek'in bu başarısı ilçede büyük sevincin yaşanmasına neden oldu. İki çocuk sahibi baba Hüseyin Çiçek ve Anne Ayşe Çiçek kızları Habibe'nin bu başarısı ile gurur duyduklarını söylediler.

Edinilen bilgilere göre Yalıhüyük Kaymakamı Abdullah Abid Öztoprak tarafından ÖSS sözel Türkiye 567.Si Habibe Çiçek'in ödüllendirileceği belirtiliyor.

Yalıhüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Koç da bu küçük ve şirin ilçede böyle bir başarı yakalandığı için çok gururlandığını söylerken Çok Programlı Lise Müdür Vekili Erkan Kaya ve İlköğretim Müdür Vekili Behçet Saday da eski öğrencileri Habibe Çiçek'i ziyaret ederek tebrik ettiler.

Türkiye genelinde ÖSS sözel ve eşit ağırlık bölümünden sınava giren yaklaşık 1.200.000 öğrenci arasından aldığı 342 puanlık derecesiyle Türkiye 567.si olan Habibe Çiçek'i bu başarısından dolayı röportaj yapmak için evinde bulacağımızı umarak gittiğimizde evde olmadığını, ailesine yardım etmek için tarlaya nohut işlemeye gittiğini öğrendik. Komşularının tarifi üzerine tarlaya ulaştığımızda ailesi ile birlikte Habibe Çiçek'i çalışırken bulduk.

Bu başarıyı nasıl yakaladığını sorduğumuz Habibe Çiçek sitemize şu bilgileri verdi: "Geçtiğimiz yıl Yalıhüyük Çok Programlı Lise'den 78,50 derecesi ile okul ikincisi olarak mezun oldum. Lisede okurken Seydişehir'de dersaneye de gidiyordum. O yıl ÖSS sınavına girdiğimde 287 puan aldım. Bu puanla birçok yer kazanmama rağmen o yıl gitmedim. Tekrar sınava girmek için sözel ağırlıklı hazırlık kitapları alarak planlı bir şekilde evde çalıştım" dedi. Çiçek, daha sonra verdiği bilgilerde ise bu yıl girdiği ÖSS'de sözel bölümünden 342,296 puanla Türkiye 567 olmasına da buruk bir sevinç yaşadığını, asıl arzusunun eşit ağırlıkta bu dereceyi yakalamak olduğunu belirtti. Üniversite de tercihinin Edebiyat öğretmenliği ve Türkçe öğretmenliği olduğunu söyleyen Habibe Çiçek, Yeditepe üniversitesi'nden tercih ettiği taktirde burs alabileceğini söyledi. Ancak henüz tercihini yapmadığını, eğitim uzmanları ve ailesi ile birlikte tercihini yapacağını belirtti. Üniversite sınavına girecek olan öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Çiçek, "Başarının sırrı önce inanmaktır. Büyük şehirlerde okuyan örencilerden kesinlikle kendilerini eksik görmemelerini tavsiye ediyorum. En önemlisi de özel hayatınızı bir tarafa bırakarak sadece çalışarak da hazırlanmamalarını ve belli bir program dahilinde herşeyi yerli yerinde yaparak çalışmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Haber: Fatih ATALAY / Yalıhüyük

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Tarladan üniversiteye başarı öyküsü

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!