Eti Alüminyum’da Rus ajan mı vardı?

featured

Anılarını kaleme alan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) emekli personeli Yılmaz Tekin, Sovyet gizli servisi KGB'nin yıllar önce Türkiye'ye göndereceği ajanların eğitimi için Moskova yakınlarına, Konya'nın Seydişehir ilçesinin bir benzerini inşa ettiği iddiasında bulundu.

 

Tekin, 1974 yılından itibaren Seydişehir Alüminyum Tesisleri'nin inşasında çalışan Rus mühendislerden bir bölümünün, KGB ajanı olduğunu savunarak, bu bölgede görev alacak ajanların, Moskova'daki kendi kurdukları ''Seydişehir''de eğitildiğini öne sürdü.

 
Rusların ünlü KGB servisinin tüm dünya ülkelerinin yanı sıra Türkiye'de de ''cirit attıklarını'' kaydeden Tekin, ''Onları yoğun bir şekilde izliyorduk, günün 24 saati yetmiyordu'' ifadesini kullandı.

 

Yılmaz Tekin Moskova'nın 15 kilometre batısındaki ''Seydişehir''in Odintsovo adındaki kentte inşa edildiğini belirterek, burada gizli veya açık devlet tesisleri bulunduğunu ileri sürdü. Tekin, inşa edilen alanın ilçenin kent merkezi ve caddelerinden oluştuğunu savundu.

Seydişehir Belediye Başkanı İbrahim Halıcı Alüminyum Tesisleri'nin inşasında ilçeye çok sayıda Rus geldiğini ve uzun süre burada yaşadığını, halkla iç içe olduklarını, çok iyi diyaloglar kurduklarını kaydetti.
 
Babasına ait bir iş yeri bulunduğunu belirten Halıcı, müşterilerinden bir çoğunun tesislerdeki Ruslardan oluştuğunu anlatarak, "Rus makamları izin verirse, Moskova'daki Seydişehir'i bir heyetle ziyaret edip, görmek isteriz" diye konuştu.

ANKARA A.A

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Eti Alüminyum’da Rus ajan mı vardı?

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!