Cumhuriyet Bayramı

Merhaba Yalıhüyüklüler, bu hafta sizlere Cumhuriyetimizin ilanından bahsedeceğim.

Çoğu insanımızın aklında Cumhuriyet ilanı basit bir olaymış gibi kalmıştır. Ama Cumhuriyet’in ne gibi zorluklarla ilan edildiğini bilseydik  bu olayın ne kadar zor olduğunu anlardık. Çünkü Türk Milleti, yani atalarımız bizlerin daha mutlu huzurlu bir yaşam sürebilmemiz ve bizlere laik, demokratik  bir hayat sunabilmek için tüm zorluklara katlanıp Cumhuriyet’i ilan etmişlerdir. Şu an bize basit gibi gözüken Cumhuriyet’in ilanı aslında Türk Milleti’nin günümüze kadar rahat bir yaşam sürmelerini sağlamıştır.

Her yıl 29 Ekim’de milyonlarca öğrenci tarafından kutlanan Cumhuriyet Bayramı’nın  çoğu öğrenci tarafından neyi niçin kutladığının bilinmemesi,  biz Türk halkı için çok büyük bir kayıptır. Çünkü gerektiğinde milyonlarca insan  hiç düşünmeden canlarını feda etmişlerdir.

Biz ise neyi kutladığımızı bilmekten aciz bir millet durumundayız. Bu Cumhuriyet Bayramı’nda sokağa asılan bir bayrağın  ne için asıldığını, bizim için  ne ifade ettiğini bilmiyorsak  bu bizim için büyük bir utançtır. Ama bizler bunun bile farkına varamadık. Bundan sonra astığımız bayrakların bizler için ne kadar gurur verici olduğunu , her asılan bayrağın gurur kaynağı olduğunu farkına varabilmek bile bizler için büyük bir hazinedir. Bu yüzden bu konular basit gibi gözükse de çok hassas konulardır.

Bunun için böyle basit gördüğümüz ama aslında bizler için çok önemli olan şeylerin eğitimine aileden başlamak gerekir.

Tüm Yalıhüyük halkının ve öğrenci arkadaşlarımın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım.

Unutma! Cumhuriyet  seninle yaşayacak!

Seher Çetin

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Cumhuriyet Bayramı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!