Maliye Bakanı Eti AŞ’yi ziyaret etti

featured

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan bir dizi incelemelerde bulunmak için Seydişehir’e geldi…

Eti AŞ Genel Müdürlüğü’nün önünde bulunan Atatürk Anıtı önüne helikopter ile inen Bakan Unakıtan’ı  Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Konya Valisi Osman Aydın, İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, İlçe Kaymakamı Dr. Necdet Türker, Belediye Başkanı İbrahim Halıcı ve diğer mülki erkân karşıladı. Buradan Eti AŞ. Genel Müdürlüğüne giden bakan Genel müdür Mehmet Arkan tarafından Eti Aş. Tarihi geçmişi Özelleşme öncesi ve sonrası hakkında bilgi vererek Özelleşme yapıldıktan sonra yapılan yatırımlar ve kapasite artışı ile ilgili olarak bilgiler verdi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da konuşmasında: “Özelleştirmeden önce durumunu bildiğimiz Eti AŞ’ nin özelleştikten sonraki durumunu görmeye geldik. Özelleştirmeden önce kapatılacak dedikoduları oldu. Anlatılan kadarı ile burası çok güzel olmuş“ dedi. Bu fabrika özelleştirilmeden önce 108 trilyon zararı vardı. Şimdi Ce-ka Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Bey 350 milyon dolarlık yatırım yapacağım diyor„  dedi. Bakan; Türkiye’nin Ekonomik durumunun daha iyi olduğunu belirterek özelleştirmeler sayesinde milli gelirin arttığını belirtti. Bakan daha sonra konuşmasında “Biz hükümeti geldiğimizde milli gelir kişi başına düşen gelir 2500 dolar ken şu an 5000 dolar oldu. 2008’de 7000 dolara yükselecektir. Özelleştirmeden kimse korkmasın zaten bu işin sonuna geldik” dedi.

Konuşmasında espri yapan Unakıtan “Özelleştirme dairesini de özelleştireceğim” dedi. Konuşmaların ardından fabrikanın modernizasyonu yapılan dökümhane bölümünün açılışını yaptı. Gazetecilerin sorusu üzerine; Bölgedeki kömür kaynaklarının Eti AŞ. bünyesine kattıklarını buhar santralinde kullanmak üzere buhar kullanmak için kömürle çalışan yeni bir santral kurma çalışmalarının olduğunu belirtti.

Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam Eti AŞ. Yetkililerinden yakınarak fabrikanın her ne kadar özelleşmiş olsa da halkla bütünleşmiş olan fabrikanın halkı rahatlatmak açısından fabrikada ki gelişmeler hakkında bilgi verilmesinin iyi olacağını bakanla paylaştı.

Bakan Unakıtan beraberindeki heyet ile birlikte Seydişehir Belediyesine, oradan Kaymakamlık binasına ve AKP Seydişehir Teşkilatı’na gelerek ziyaret etmesinin ardından incelemelerini tamamlayarak Seydişehir’den helikopter ile ayrıldı.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Maliye Bakanı Eti AŞ’yi ziyaret etti

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!