Eli öpülesi öğretmenlerimiz

Uzun yıllar Yalıhüyük’te görev yapmış olan Harun Veli Tekin, 1995 yılında emekli oldu. Bakın günün anlam ve önemine binaen neler diyor öğretmenimiz…

Image 

Sayın Kaymakamım, Belediye Başkanım, Sayın Garnizon komutanım, değerli daire amirleri arkadaşlarım, saygıdeğer öğretmenlerim, sevgili öğrenciler, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlarım.

Bana bu ortamı sağlayan saygı değer arkadaşlarıma teşekkür ederim. Benim burada söyleyeceklerim  tekrardan başka  bir şey değil. Değerli bir hocamızın şu sözü bu konuşacak-larıma temel teşkil etmektedir.”Ettekraru ehsen velev kane yüzseksen” güzel bir şeyi yüz seksen kez tekrar etmek yerinde olur derdi. Eğitim ve öğretim, sevgi işidir, sabır işidir, tekrar işidir. sevgi ve  saygı işinin meyvesi de, çok lezizdir. Onu leziz yapan, yoğuran kahraman öğretmene yürekten saygılar sevgiler-selamlar.

Saygı değer kardeşlerim. İlk öğretmen oluşum Kasım 1967 zamanın şartlarına göre görev yerine gitmem çok zor oldu. Rahmetli annemin hazırlamış olduğu bir tabak,bir tencere, iki tahta kaşığı ve bir şilte ile yola çıktım. Kasım ayının son günleri ve Ramazanın başlangıcı. At araba-sıyla yola çıktım. Kar aheste aheste yağıyordu. Köylüler beni muhabbetle karşıladılar. Onlara çok minnettarım. O zamanın şartlarına göre zorluklara katlanmak benim severek yaptığım çalışmalardı.

Değerli öğretmen arkadaşlarım. Bu gün bir kıyaslama yapacak olursak sizlere hayal gibi gelir. Fakat ben yaşadığım için bu asrın farklılıklarını görüyor ve dünyanın insanlık tarihiyle  bir olan eğitim – öğretimin işi bir devletin ve milletin idaresi için, temel amaçların  başında gelir. tarihte bazı milletler yok olmuşsa  bilin ki tabanında  yatan tek sebep, eğitim öğretimi ihmal etmeleridir. Günümüzde yaşananlar bizlere açık olarak göstermektedir. Bu gün bir Afganistan da, bu gün bir Filistin de, bu gün bir uzak doğuda anaların bacaların göz yaşları dinmemekte ve temelinde yatan tek sebep, eğitim ve öğretim eksikliğindendir. Geçenlerde günlük gazetelerin birinde okudum. Nafakasını temin için Irak’tan göç eden, o mübarek analar, o mübarek bacılar fuhuş bataklığına sürüklenmişler. Bu haber beni çok üzdü ve düşündürdü. Anaları, bacıları temiz ve pak tutmak istiyorsak eğitime ve öğretime gereken önemi vermeliyiz. Bu vebalın omuzlarımızın üstünde olduğunu hissetmeliyiz. Sınıfa girerken bu hissi duygularla girmeliyiz.

Değerli arkadaşlarım sevgi, sevdikçe çoğalan bir sel gibi olur. Koca Türkmen bizim Yunus der ki : “Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım. Sevelim sevilelim, Bu dünya kimseye kalmaz.” Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlar muhabbetle gönülden kucaklarım.

Harun Veli TEKİN
Emekli Öğretmen
24.11.2007   

Harun Veli Tekin kimdir?

Hocamız  1946 yılında Yalıhüyükte dünyaya geldi. Babası Ali Ziya, Annesi Zahide hanımdır. 1995 yılında emekliye ayrılmış olan sayın hocamız evli üç çocuğundan ikisi öğretmen biri ise Ebe olarak devlete hizmet etmektedirler. Emekli hocamız halen kendisine ait mütevazı evinde ikamet etmekte olup kendisine ailesine sıhhat afiyetler dileğiyle uzun ömürler dileriz. 

Haber:Yusuf Çakıcı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Eli öpülesi öğretmenlerimiz

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!