Yalıhüyük’te maket uçak sergisi açıldı

featured

Yalıhüyük İlçesi Çok Programlı Lisesi Havacılık Kulübü öğrencileri kursta yaptıkları maket uçakları sergi açarak tanıttılar…

Çok Programlı Lise Havacılık Kulübü öğrencileri Türk Hava Kurumu (THK) destekli kursta, rehber öğretmen Beytullah Akçapa’nın önderliğinde 18 saatlik maket uçak kursunu tamamlayarak sergi açtılar.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan eski eczane binasında açılan sergiye İlçe Kaymakamı Abdullah Abid Öztoprak, İlçe Garnizon Komutanı Şenel Kılıç, Seydişehir THK Şube Başkanı Orhan Doğu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Koç, okul müdürleri, Seydişehir THK Saymanı Yaşar Karaaslan ve halk katıldı.

Program saat 10:00’da hava şehitlerinin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını Seydişehir THK Şube Başkanı Orhan Doğu yaptı. Doğu konuşmasında: “Türk Hava Kurumu’nun eğitime olan katkıları oldukça fazladır. Türk Hava Kurumu’nun ayrıca bir özelliği ise halktan aldığını halka vermesidir. Burada rehber öğretmeni Beytullah Bey’i gayretlerinden dolayı kutluyorum’’ dedi. Daha sonraki konuşmayı rehber ve kurs öğretmeni Beytullah Akçapa yaptı. Akçapa konuşmasında: ’’Bu kursun amacı Türk havacılığını sevdirmektir. Böyle kurslarla öğrencilerimize el becerisi kazandırmak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır’’ dedi. Konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Abdullah Abid Öztoprak serginin açılışını yaptı sergi hakkında rehber öğretmen Beytullah Akçapa’dan bilgi aldı. Maket uçak kursunu başarı ile tamamlayan 15 kursiyer öğrenciye sertifikaları verildi.

Sergiyi gezen protokol ve halkın yapılan çalışmaları ilgi ile izlemesi, öğrencilerin haklı bir gurur yaşamasına sebep oldu. Halkın yapılan işleri beğenmesi ayrıca kendilerinin de maket uçak yapması için maket uçak malzemesi aldılar. Bu malzeme satışından 65 YTL gelir elde edildiği kaydedildi.

Serginin üç gün boyunca süreceği, Cuma gününe kadar halka açık kalacağı belirtildi.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te maket uçak sergisi açıldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!