899 belediye için kapatma talimatı

Son nüfus sayımında nüfusu 2 binin altına düşen belediyeler kapatılacak. Kapatılacak olan belediyeler İl Özel İdare'ye şube olarak katılacak…

Image 
Hükümet, son sayımda göre nüfusu 2 binin altında kalan belediyelerin durumunu ele aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin kapatılması talimatı verdi.
Nüfusu 2 binin altında olan 869 belde belediyeleri ile 30 ilk kademe belediyesi kapatılacak. Böylece 3 bin 215 olan belediye sayısı 2 bin 216'ya düşecek. Mevcut yasada, İçişleri Bakanlığı'na 'kapatma yetkisi' verilmesine rağmen, uygulamada yaşanacak karmaşa dikkate alınarak bu konuda kanun teklifi verilmesi kararlaştırıldı.

Kapatılacak belediyelerde hizmetlerin aksamaması için formül düşünüldü. Buna göre belediyelerle mevcut imkanlarıyla birlikte İl Özel İdareleri'ne 'şube' yapılacak. Belediyecilik hizmeti de idare tarafından sağlanacak. Ayrıca, kapatılacak belediyelerin İller Bankası payı ise 10 yıl süreyle İl Özel İdaresi'nin hesabına yatırılacak.

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, Mart ayı sonuna kadar yasa değişikliğini TBMM'den çıkartacaklarını söyledi. Vatan'a konuşan Ergün, "Önümüzdeki seçimde (Mart 2009) bu belediyelerin seçime girmesini engelleyeceğiz" dedi. Ergün, Köydes ve Beldes projelerinden bu belediyelere daha fazla kaynak aktarılacağını bildirerek, "Buralarda yaşayan vatandaşlarımız 'Biz 25 yılda almadığımız hizmeti 2008'de aldık' diyecekler" bilgisini verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
899 belediye için kapatma talimatı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!