Onlar bunu haketmemişlerdi

Gerçekten de her şey bu kadar kolay mı acaba. Açıkcası zannetmiyorum. Ben bu kadar kolay olabileceğini.Neyin mi?ölümün ölüm bu kadar basit olabilirmi.Ölüm 2 sesli 2 sessiz harften oluşan bir sözcük müdür sadece.Sanki,"Hayır, tabiki de değil" dediğinizi duyar gibi oluyorum.

Peki o zaman neden bu kadar lakayt davranışlar sergileniyor.Yoksa bana mı öyle geliyor.Umarım bana öyle geliyordur.Gerçekte böyle bir şey yoktur.Çünkü şehit olan asker eğer bizim babamız,abimiz ya da herhangi bir yerden akrabamız ise ortalığı velveleye vermesini biliriz.Ama yok eğer o şehit olanla bir akrabalık derecemiz yoksa kuru bir "Allah rahmet eylesin"den ibarettir bizim için.Şu söze dikkat edin "akrabalık derecemiz yoksa"ne demektir?

Şehidin akrabası olanı,olmayanı mı olur ya şehidimizdir o bizim.Birisinin parmağı kesilse yardım etse ona hayatımızı borçluyuz gibi davranırız.Ya bizim o şehidimiz onlar canları pahasına atılıyorlar bir kör kurşunun önüne.Parmağımızı kurtarana bir hayat borçluyuz,peki ya kendi canları pahasınada olsa bu vatanı kurtaranlara kuru bir "Allah rahmet eylesin"mi.Allah zaten eyleyeceği merhameti eylemiştir.Onun belki tek istediği yetim kalmış çocuğuna bir çift ayakkabı ya da bırak ayakkabıyı bir tebessüm.O belkide farkında olmadan senin çocuklarının geleceğini kurtarmak için,kendi çocuklarının geleceğini mahvetti.Niye?Çünkü o çocuk yetim kaldı.Herkesin babası sarılıp çocuğunu severken,onun gözlerinin içine bakıp gülümseyebileceği bir babası bile olmadı. Ne için bu vatan için,bu topraklar için o elinden geleni yaptıda sen onun için ne yaptın.1.gün "şehitler ölmez vatan bölünmez"sloganlarıyla çıktın bağırdın.2.gün senin gibi bağıranları TV de izledin.Ya 3. gün 3.gün artık yapacak birşey kalmamıştı değil mi?Çünkü o artık ölmüştü yani biz öyle sanıyoruz.O şehit ölmüştü,kısacası arkasından bir fatiha göndermek bile zor gelmeye başladı.Çünkü o artık unutulmuştu.

Yapmayın nolur bu kadar da duyarsız olmayalım.Onlar bizim için öldüler.Karşılığı bu olmamalı.Şehitlerimize ve şehidimizin arkasında bıraktıklarını karşı biraz daha duyarlı olalım.Çünkü ancak o canın bedelini öyle ödeyebiliriz.Ancak şehidimizin o zaman gözleri açık gitmez. 

SEHER ÇETİN 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Onlar bunu haketmemişlerdi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!