Sağlık Ocağı’mızda muayene krizi

featured

İlçemiz Yalıhüyük'te ikamet eden sitemiz yazarlarından Yusuf Çakıcı'nın, Sağlık Ocağı'na muayene olmak için giden kızı Gamze'nin başörtülü olduğu gerekçesiyle aşağılandığı iddiaları ulusal medyada yer alarak gündem yarattı…

 

Yusuf Çakıcı, Doktor Erol Eren(63)'in kızına, "Yakında bu şekilde buraya hiç giremeyeceksiniz, biraz çağdaşlaşın" dediğini öne sürdü. Doktor Eren ise, iddiaların asılsız olduğunu savunarak, "çağdaşlaşın" dediğini kabul etti.

Baba Yusuf Çakıcı'nın iddiasına göre, kızı 2 Nisan 2008 tarihinde öğleden sonra saat 14:30 sularında bir arkadaşı ile birlikte muayene olmak için ilçe sağlık ocağına gitti. Sağlık ocağında görevli Doktor Erol Eren, Gamze Çakıcı(18)'yı başörtülü olduğu gerekçesiyle önce muayene etmek istemediği ve "Başörtülü olarak buraya girip muayene olamazsın. Zaten yakında bu şekilde buraya hiç giremeyeceksiniz. Biraz çağdaşlaşın" dediği iddia edildi. Doktor Eren'in, bir süre bekleyen Çakıcı'yı muayene ettiği, muayenenin ardından ağlayarak eve dönen Gamze Çakıcı'nın yaşadıklarını babasına anlattığı ifade edildi.

Diyanet-Sen Yalıhüyük Şube Başkanı olan ve Yalıhüyük Müftülüğü'nde veri hazırlama kontrol işletmenliği görevini sürdüren baba Yusuf Çakıcı, yaşananları sendikasının Konya şubesine bildirdiği kaydedildi.

Öte yandan Yusuf Çakıcı'dan alınana bilgilere göre, kızına yapıldığını ileri sürülen haksızlık üzerine Doktor Erol Eren hakkında Başbakanlık ve yetkililere şikayet dilekçeleri yazdığını dile getirdi. Çakıcı, kendisinin de devlet memuru olduğunu anımsatarak, hiç kimsenin kamu hizmetlerinde ayrımcılık yapamayacağını söyledi .

Kızının iç hastalıkları şikayeti nedeniyle arkadaşıyla birlikte muayene olmak üzere hastaneye gittiğini anlatan Yusuf Çakıcı, daha muayene odasına girmeden doktorun suç duyurusunda bulunmalarına neden olan ifadeleri kullandığını açıkladı. Doktorun ayrıca kızına, 'Sizin zamanınız az kaldı, yakında muayene değil buraya bile giremeyeceksiniz' dediğini öne süren Yusuf Çakıcı, muayene ederken de doktorun kızına 'başınızı açın, zihninizi açın, çağdaş olun' ifadelerini kullandığını söyledi.

Hakkındaki iddiaları cevaplayan Dr. Erol Eren ise kızı ve babasını tanıdığını, kızı da muayene ettiğini söyledi. Suç duyurusu metninde yer alan ifadeleri reddeden Erol Eren, kıza sadece 'çağdaş olun' dediğini dile getirdi. Eren, "Zamanınız az kaldı, yakında muayene değil buraya bile giremeyeceksiniz" dediği yönündeki iddialara, "Bunların hepsi palavra. Bu iddiayı ortaya atanlar mizansen yaratıyor, başka bir şey değil. Orada geçen olay gelen hastanın bana “başımız örtülü olduğu üniversiteye almıyorlar” diye bir şey söyledi bende bu ifade üzerine biraz medeni olun dedim. Konu bundan ibarettir. 38 yıllık meslek hayatımda hiçbir hastamı kılık kıyafetinden dolayı farklı muameleye tabi tutmadım. Hipokrat yeminine hep bağlı kaldım" dedi.

Yaşanan bu olayla ilgili olarak CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a soru önergesi verdiği bildirildi.

Konu ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Haber: Fatıh Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Sağlık Ocağı’mızda muayene krizi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!