Hakarete sürpriz ceza

Sağlık ocağına gelen başörtülü iki hastaya hakaret eden doktor, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Geçtiğimiz nisan ayında Konya'da Yalıhüyük Sağlık Ocağı'na giden Gamze Çakıcı (20) ve Hacer Kılınç (24), kurumda görevli Doktor Erol Eren'in (64) aşağılayıcı tavrıyla karşılaşmıştı…

Image 

Eren'in kendilerine "Biraz çağdaşlaşın, bu kıyafetle buralara gelmeyin." demesi üzerine mahkemeye başvuran Çakıcı, hukuk mücadelesini kazandı. Doktora verilen 10 aylık hapis cezası, 10 bin 500 YTL para cezasına çevrildi. Konya Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, mahkemenin kararının ardından doktor Eren hakkında soruşturma başlattı. Sağlık ocağında yaşanan skandalı CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Meclis gündemine de taşımıştı. 

Doktor Erol Eren'in hakaretine maruz kalan Gamze Çakıcı, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Arkadaşım Hacer'le kansızlık şikayetim yüzünden Doktor Erol Eren'in odasına girdik. Bize 'bu kıyafetle buralara giremezsiniz biraz çağdaşlaşın' dedi. Sonra da masanın üstündeki kızının resmini göstererek 'bakın bu benim kızım ne kadar modern ve çağdaş' diyerek eleştirinin şiddetini artırmaya başladı. Yapılan eleştiriye cevap vermek istesek de başarılı olamadık. Sağlık karneme ilaç yazıp konuşmasına devam etti. Tartışmanın daha fazla büyümesini istemedik. Çıkarken de yanındaki hemşireye 'ben bu yüzleri unutmam, sizinle yine görüşeceğiz' dediğini duyduk. Eve gelince olayı babama anlattım."

Kızına yapılan muameleyi yargıya taşıyan baba Yusuf Çakıcı, Sağlık Bakanlığı'na da şikayet dilekçesi verdi. Konya İl Sağlık Müdürlüğü, doktor hakkında soruşturma izni vermedi. Baba Çakıcı'nın Seydişehir Başsavcılığına yaptığı müracaat sonrası davaya bakan Sulh ve Ceza Mahkemesi, Eren'in 'amaç ve saiki göz önüne alınarak takdiren aşağı hadden' 1 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme, sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alarak cezayı 10 ay hapse dönüştürdü. Daha sonra ise 10 bin 500 YTL para cezasına çevirdi. Konya Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, mahkemenin kararının ardından Erol Eren hakkında soruşturma başlattı. Kararı değerlendiren Gamze Çakıcı, "Adaletin yerini bulacağından kuşkumuz yoktu. Dilerim başımıza gelen bu durumdan herkes ders çıkarır." diye konuştu. Baba Çakıcı da sonucun kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, sağlık ocağında yaşanan olayı TBMM gündemine taşımıştı. Kart'ın Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın cevaplaması için verdiği önergede başörtülü hastaların tedavi edilmemelerinin kabul edilemez olduğu ifade edilmişti. Kart, "Bu hem ahlaken doğru değildir hem de devletin sağlık hizmetlerini kayıtsız şartsız yerine getirmesi yolundaki sorumluluğuyla bağdaşmaz." demişti.

Ercan Yentek – Zaman

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Hakarete sürpriz ceza

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!