Merkez Cami yeniden ibadete açıldı

featured

Yalıhüyük Merkez Büyük Camii restore edilerek ibadete açıldı…

  

Yalıhüyük Camii Kuran Kursu ve Müftülük Sitesi Yaşatma ve Koruma Derneği’nin organizasyonunu üstlendiği cami tadilatında üç ay gibi kısa bir sürede kalorifer (alttan ısıtma), halılar, cami tavanına çıtalı tahta ve lambir, sermafil betonarme, ayakkabılık,  mimber, sıva, elektrik tesisatı ile birlikte caminin kadınlar giriş kapısı ayrılmak suretiyle baştan sona tadilatı yapılarak ibadete açılmış oldu.

Yalıhüyük Merkez Büyük Camii’nin tadilat masraflarının 86 bin lira dolayında olduğunu belirten dernek başkanı Seyfettin Çetin: „Cami tadilatında derneğimize bağışda bulunan Almanya ve İstanbul’daki hemşerilerimize ve Yalıhüyük’te ikamet eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Üç yılda bitmez denilen cami tadilat işlerini üç ay gibi kısa bir sürede tamamlamış bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın duyarlılığı bizlerin gayreti ile camimizi baştan sona yeniledik” dedi.

Merkez Büyük Cami imamı Sıtkı Güccük’de verdiği bilgilerde: ”Camimize maddi manevi desteklerini esirgemeyen halkımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Tadilat yapılırken camimizin dört duvarı vardı bütün iç ve dış aksamı yenilendi. Baharla birlikte minaremizi, cami dış duvar derzi ve gasılhanenin tadilatı yapılacak. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.”dedi.

 

Yalıhüyük’ün en eski camisi olma  özelliği Merkez Büyük Cami’nin kapı giriş üstündeki  kitabesinde  yapım tarihi ve çalışanların isimleri  yazıyor. Taş üzerine  yazılan kitabeye  göre caminin yapım tarihi 1282 hicri minaresinin yapımı da 1296 olarak belirtiliyor.

 

Taş üstündeki Arapça kitabede camide çalışan amele Ahmet ve  Mustafa yazısı dikkat çekiyor. Kitabede  ayrıca “Kapıları açan Allahım kapılarını hayırlı  bir şekilde  bize aç” şeklinde  yazı  bulunuyor.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Merkez Cami yeniden ibadete açıldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!