Yalıhüyük’te18 Mart etkinlikleri yapıldı

featured

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 94. yıldönümü ve şehitler günü ilçede düzenlenen programlarla anıldı…

  

Yalıhüyük’te program, Kaymakamlık binası önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk konulması saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile program başladı.

Programa İlçe kaymakamı Abdullah Abid Öztoprak, Garnizon komutanı Nadir Çetin, Belediye başkan vekili Recep Akyıldız, Sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, Daire amirleri katıldı.

Kaymakamlık binası önündeki anıtın önüne çelenk konulmasının ardından Yalıhüyük merkez mezarlığına geçilerek Şehit Mehmet Acar ın mezarı ziyaret edildi. İlçe Kaymakamı, Garnizon komutanı Şehit Mehmet Acar’ın mezarına karanfil bıraktı. Daha sonra şehit Mehmet Acar’ın künyesi okundu. Şehide mezarı başında dualar okundu.

Şehit ziyaretinin ardından Belediye düğün salonuna geçilerek Yalıhüyük Çok Programlı Lisesinin hazırlamış olduğu 18 Mart Çanakkale zaferi ve Şehitleri anma programına başladı. Burada düzenlenen programa İdari erkan yanı sıra Yalıhüyük halkı da ilgi gösterdi.

Çok programlı Lise edebiyat öğretmeni Gülay Meşincinin sunumunu yaptığı programda günün önem ve anlamını belirten konuşmaların ardından Öğrencilerin hazırlamış olduğu oratoryo sahnelendi. Günün önem ve anlamını içeren skeçler yine öğrenciler tarafından sahnelendi. Çok programlı lisesi öğrencilerinden oluşan koro Çanakkale türkülerini seslendirdi. 

Öğrenciler tarafından okunan okunan şiirler salonda bulunanlardan büyük alkış alırken, Sakarya şiirini okuyan Çok programlı lise  öğrencisi Merve İnce İlçe  Kaymakamı Abdullah Abid Öztoprak tarafından Çeyrek altınla  ödüllendirildi.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te18 Mart etkinlikleri yapıldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!