Kablo hırsızları suçüstü yakalandı

featured

Yalıhüyük İlçesi'nde Suğla Sulama Birliği'ne ait ilçeye 3 kilometre uzaklıkta Saray Boğazı Mevkii'ndeki pompa istasyonunda üç kişi, Yalıhüyük İlçe Jandarması tarafından hırsızlık yaparken suçüstü yakalanıp gözaltına alındı.

Yalıhüyük İlçesi'nde Suğla Sulama Birliği'ne ait ilçeye 3 kilometre uzaklıkta Saray Boğazı Mevkii'ndeki SP 6 isimli pompa istasyonunda bulunan elektrik trafosu baralarını, elektrik şalterlerini besleme kablolarını kesmek suretiyle birçok malzemeyi istasyon binasından çıkartırken yakalanan üç kişi Yalıhüyük İlçe Jandarması tarafından gözaltına alındı.

Geçtiğimiz günlerde gece 02:00 sularında SP pompa istasyonuna özel araçları ile birlikte gelmek suretiyle pompa binasının giren Y.K, M.A. ve A.B. isimli şahıslar çaldıkları malzemelerle birlikte suçüstü yakalanarak gözaltına alındılar.

Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz yıl SP 6 pompa istasyonu binasına ait elektriğin bazı sebeplerden dolayı kesik olduğu, pompa binasının atıl vaziyette bulunduğu, bunu fırsat bilen hırsız ya da hırsızların yine binaya girerek bazı malzemeleri çalındığı tesbit edilmiş zanlılar yakalanamamıştı.

Geçtiğimiz aylarda olağan kongre ile seçime giren Yalıhüyük Suğla Pompaj Sulama Birliği Başkanlığı seçimi yapılmış ve bu seçim sonucu başkanlığa Yusuf Asiltürk seçilmişti.

Yeni başkan göreve gelmesi ile birlikte Sulama Birliği'ne ait olan pompa istasyonunun tekrar devreye alınması ile ilgili olarak çalışma başlattı. Binadaki sorunları tesbit ederek malzemelerin çalındığını, binada bulunan eksiklikleri belirleyerek yetkililere çağrıda bulunmuş ve pompa binasındaki hırsızlık olayı için Jandarma'ya suç duyurusunda bulunmuştu.

Sulama  kanalları için D.S.İ yetkilileri çalışma yaparak yaklaşık 70 bin TL civarında  destekte bulunmuş, İlçe Jandarma da hırsızlık olayını takibe almıştı.

Sulama Birliği Başkanı Yusuf Asıltürk'ün gayretleri ve jandarmanın takibi sonuç verdi. Zanlılar suçüstü yakalandı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Yalıhüyük Sulama Birliği Başkanı Yusuf Asıltürk: "Göreve seçildiğimde yaptığım araştırmalar sonucu pompa binasının 9- 10 ay önce soyulduğunu anladım. Konuyu araştırarak tahkikata başladım. Hırsızlık olayını İlçe Jandarmaya bildirdim. İlçe jandarma ile işbirliği içinde gece gündüz takip sonucu hırsızlık yapan şahıslar suçüstü yapılarak yakalandı. Hırsızlık yaparken yakalanan şahıslar Renault marka araba ile birlikte birliğe ait anahtar takımları ve değeri 18 bin TL Olan birliğe ait elektrik malzemeleri ele geçirildi. Zanlıların yakalanmasında üstün gayret gösteren İlçe Jandarma Komutanlığı'mıza ve Alay Komutanlığımıza teşekkürü bir borç bilirim." dedi.

Pompa binasındaki birçok malzemenin çalındığını, besleme kabloları, trafo baraları ve yaklaşık özel yapım 500 metre uzunluğunda kabloların kesilerek çalındığını belirten Başkan Asıltürk, toplam zararın 150 bin TL civarında olduğunu söyledi.

Yalıhüyük Sulama Birliği'ne ait olan SP 6 Pompa istasyonu, 52 derece eğimle saniyede 800 litre basınçla Yalıhüyük ve Ahırlı ilçeleri ve bu İlçelere bağlı 11 köye su dağıtımını sağlayan bir sistemden oluştuğu belirtiliyor.

Zanlıların mahkemeye sevk edildiği, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ve yargı sürecinin devam ettiği kaydedildi. 

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kablo hırsızları suçüstü yakalandı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!