Yalıhüyük’ten üniversiteye 5 öğrenci

Image

2008–2009 eğitim öğretim yılı Yalıhüyük ÇPL’den mezun olan 7 öğrenciden 5 tanesi ÖSS’de başarılı olarak Üniversiteye girmeye hak kazandılar…

Geçtiğimiz yıl Yalıhüyük Çok Programlı Lisesi mezun vermediği için üniversiteye öğrenci yerleştirememişti.

Bu yıl ÖSS sınavına giren yedi öğrenciden beş tanesi üniversiteye yerleşirken Yalıhüyük Çok Programlı Lisesi’nin başarı oranı % 71 olarak gerçekleşmiş oldu.

Buna göre başarılı olan öğrencilerden, Fatma KILINÇ (EA-1 314.315) Akdeniz Üniversitesi (Antalya)  Eğitim Fakültesi  Okul Öncesi Öğretmenliği, Figen AKYOL  (SÖZ-2 315.760) Selçuk Üniversitesi  (Konya)      Edebiyat Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı bölümü, Seher ÇETİN   (SÖZ-2 305.443) Uşak Üniversitesi  (Uşak)   Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı bölümünü kazanırken; Merve İNCE    (SÖZ-1 240.639) Anadolu Üniversitesi  (Eskişehir) Açık öğretim Fakültesi   Adalet bölümü ve Enes ÇAKICI   (SÖZ-1 254.476) Anadolu Üniversitesi  (Eskişehir) Açık öğretim Fakültesi    Adalet bölümüne gitmeyi hak kazandı.

ÖSS de başarı olan beş öğrenci gelen sonuçlardan oldukça memnun olduklarını belirtirken sınıf öğretmenlerine ve tercih yaparken yardımcı olan Halk Eğitim müdürü Erkan Kaya’ya  da teşekkür etmeyi ihmal etmediler.

2009 ÖSS de başarılı olan öğrencileri kutlayan Yalıhüyük Milli Eğitim Müdürü İhsan Koç’da verdiği bilgilerde: ”Bu başarının ilçemiz şartlarında oldukça memnuniyet verici. Bu  anlamda başta  öğrencilerimizi, okul yönetici ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin Ülkemize ve  Milletimize hayırlı bir insan olarak yetişmesini  temenni  ediyorum.”dedi.

Yalıhüyük ÇPL Okul müdürü Soner Yılmaztürk’de  verdiği  bilgilerde:”İlçe  çok programlı lisesi  olarak sınava giren yedi  öğrencimizden beş tanesinin ÖSS ye  yerleşmiş olması bizleri  çok mutlu  etmiştir.Okul olarak Türkiye ortalamasının üstüne  çıktık.Bu  başarıda  başta İlçemizden ayrılan Kaymakamımız Abdullah Abid Öztoprak olmak üzere İlçe Milli Eğitim müdürümüz İhsan Koç Öğretmen arkadaşlarımız ve okulda  görev yapan memurundan hizmetlisine  kadar herkesin büyük emeği  vardır.Kendilerine çok teşekkür ediyorum.Bu  başarı bizi  fevkalade  memnun etmiştir.Başarılı öğrencilerimize de  bundan sonraki öğrenim dönemlerinde  üstün başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’ten üniversiteye 5 öğrenci

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!