Zaman akarken…

Kıymetli okuyucularım yaklaşık iki aydır yazılarıma ara vermek durumunda kaldım. Sebebi Rabbimin nasip etiği hac yolculuğuna çıkmam. Elhamdülillah güzel bir hac yaparak döndük. İsteyen ve arzu eden tüm kardeşlerime Allah(cc)nasip eylesin. Ve yaptığımız haccımızı mebrur kılsın.(âmin)

Yazımın başlığına zaman akarken dedim. Belki farkında değiliz ama zaman öyle hızlı akıyor ki sanki Dünyanın dönüş hızı gibi. Bu hız çok yüksek olduğundan nasıl ki dünyanın dönüşünü fark edemiyorsak, zamanda okadar hızlı ki onunda farkına varamıyoruz.

Elbette farkında olan kardeşlerimiz de vardır ve onlar bunu iyi değerlendiriyorlardır ama çoğunluğun bunu fark edemediğini düşünüyorum.

Mazimize şöyle bir bakalım;40-50-60 yıllar ne çabuk tükenmiş. Daha çocukluğumuzdan dün gibi bahsederiz, neçabuk geçmiş deriz ama önümüzdeki 5- 10 yıl bize çok uzunmuş gibi gelir. Burada şeytanın insanlara çok büyük tesiri olduğunu düşünüyorum.

Bu durumda ne yapmalıyız? Zamanı durduramadığımıza göre yapabileceğimiz tek seçenek onu en iyi şekilde değerlendirmek.

Bunu yapabiliyor muyuz? Bunun cevabını verebilmemiz için hepimizin geçmişimiz ve bugünümüzle ilgili olarak bir nefis muhasebesi yapmamız gerekiyor.

Bu muhasebeyi ne kadar sık yaparsak okadar faydasını göreceğiz. Eksiklerimizi anlayacak onları telafi etme gayretine giderken yeniden aynı hatalara düşmemeye gayret göstereceğiz.

Yaptığımız bu muhasebede elbette güzel fiillerimizde olacaktır onların sayılarını artırma konusunda gayret sarf edeceğiz. Unutmayalım ki her iki durumda da biz kazançlı çıkacağız

İnsan Allah’ı(cc)ve kendi vicdanını kandıramaz. Diğer insanları çok kolay kandırabilir. Kendini kandıramadığı için bu muhasebeyi sık sık yapmasında büyük fayda vardır.

Geçen yıllar ne yaptık? Geçen hafta ne yaptık? Bugün Allah için ne yaptık? Bu sorular ne kadar sık sorulursa kişinin hataya ve yanlışa düşme oranı okadar azalır

Hz. Ömer efendimizin kendi ücretiyle bir görevli tutup her gün, gün biterken kendisine “Ya halife bugün Allah(cc)için ne yaptın” diye sordurttuğunu hepimiz bilmekteyiz. Hz. Ömer gibi adaleti ile dünyaya ün salmış ve dünyada iken cennetle müjdelenmiş olan bir kişinin bu hatırlamaya ihtiyacı olduğunu düşünürsek bugün bizlerin bu soruya daha çok muhtaç olduğumuzu anlamakta zorluk çekmeyeceğimizi sizlerin takdirlerine bırakıyorum.

Zamanımızı  değerlendirmenin bir yolu da okumaktır. Maalesef bu hususta durumumuzun hiçte iç açıcı olmadığını hepimiz yakinen bilmekteyiz. İlk emri  “Oku” olan bir dinin mensuplarının durumunun böyle olmaması gerekirken niçin bu haldeyiz? Bunu da sorgulamamız lazım. Birçok kardeşimize en son okuduğun kitap nedir, ne zaman bitirdin? Diye sorsak alacağımız cevaplar hiç de iç açıcı olmayacaktır. Yine kutsal kitabımız K.Kerimin mealini hiç okumadan hayata gözlerini yuman birçok insanımız olduğunu da biliyoruz.

İşte tüm bu olumsuzluklararın müspete dönüştürebilmesi zamanın iyi değerlendirilmesi ve kıymetinin iyi anlaşılmasından geçmektedir.

Selam ve dua ile…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Zaman akarken…

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!