Ana-kız okuldayız Kampanyası düzenleniyor

featured

 

Yalıhüyük Halk Eğitim Müdürlüğü  “Ana-kız okuldayız” isimli okuma-yazma öğretimi kampanyası düzenliyor.

‘Ana Kız Okuldayız Okuma-Yazma Öğretimi Kampanyası’ kapsamında TÜİK’in 31.12.2009 tarihli Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre Yalıhüyük merkezde 170, Arasöğüt köyünde 16 olmak üzere toplam 186 okuma yazma bilmeyen vatandaşın olduğu tespit edildiği kaydedildi.

Yalıhüyük Halk Eğitimi Merkezi personelince Yalıhüyük Merkez Sağlık Ocağı Tabipliği Ev Halkı Tespit Fişleri’nden 1574 dosya taranarak Okuma Yazma bilmeyen vatandaşın kimlik bilgileri ve adresleriyle birlikte tespit edildi.

Yalıhüyük Kaymakamlığı tarafından 26/05/2010 tarihinde Halk Eğitim Merkezi Müdür V. Erkan KAYA başkanlığında Halk Eğitim Merkezi Personeli Bilal DEMİRCİ, İlçe Milli Eğitim VHKİ İbrahim ÖZDEMİR, merkez mahalle muhtarları ve Arasöğüt köyü muhtarından oluşan bir komisyon oluşturuldu.. 

Bu komisyon tespit edilen okumaz yazmaz vatandaşların evlerini 01.06.2010 tarihinden itibaren tek tek ziyaret ederek vatandaşları İlçe Halk Eğitimi Merkezinin açacağı okuma yazma kurslarına katılmaya ikna etmeye çalışılıyor.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Yalıhüyük Halk Eğitim Müdür vekili Erkan Kaya; “Bilgi çağı diye tabir ettiğimiz bir dönemde Anadolu’nun göbeğindeki bu şirin ilçede 186 kişinin okuma yazma bilmemesi bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Bu nedenle başlattığımız çalışmamızda karanlığa bir mumda biz yakabilirsek ne mutlu bize. “Bir Kişi Değişir Türkiye Değişir” mantığıyla yürüttüğümüz kampanyamızda bizlere destek veren İlçe Kaymakamımız Sayın Muharrem ELİGÜL’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İhsan KOÇ’a, Çalışmalarımızda bize yardımcı olan Merkez Sağlık Ocağı Tabipliği personeli Sayın Mustafa TUĞRUL’a merkez mahalle ve Arasöğüt köyü muhtarlarına teşekkür ediyorum ve herkesi bu kampanyaya destek olmaya çağırıyorum.”diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Ana-kız okuldayız Kampanyası düzenleniyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!