Gölcük Yayla şenliği coşkulu geçti

featured

 

Yalıhüyük 5. Gölcük Yayla Şenliği, binlerce Yalıhüyüklü vatandaş ve bölge halkının katılımı ile Gölcük Yaylası’nda yapıldı.

 

Yalıhüyük Belediyesi ve Yalıhüyük İstanbul yardımlaşma ve dayanışma derneğinin ortaklaşa organize ettikleri 5.Gölcük yayla şenliklerine Konya Ak Parti Konya Milletvekili Ali Öztürk, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP eski Milletvekili Hasan Kaya, Bozkır Kaymakamı, Ahırlı Kaymakamı, Konya İlçeleri Belediye Başkanları siyasi parti İçe başkanları İl genel Meclisi üyeleri yanı sıra İlçe ve bölge halkı Yalıhüyük İstanbul yardımlaşma ve dayanışma derneği üyeleri İstanbul’da ikamet edenYalıhüyüklüler. Avrupa’da ikamet eden Yalıhüyüklü gurbetçiler katıldı.

Gölcük yaylası önemli günlerinden birini yaşarken Şenliğe Ulusal ve yerel medya’da yoğun ilgi gösterdi.Program Konya büyük şehir Mehter takımının verdiği konserle başladı.

Açılış konuşmasını şenliğin organizasyonunu gerçekleştirenlerden biri olan Yalıhüyük İstanbul Yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı Av.M. Esat Güzel yaptı. Güzel 1999 yılında kurdukları dernekle ilgili bilgiler verdiği konuşmasında;’’Derneğimizi kurduktan sonra Seydişehir coğrafyasından Bozkır’a kadar uzanan coğrafyada İlk şenliği bizler yaptık. Amacımız Seydişehir’den Bozkır’a kadar olan coğrafyada kardeşliği pekiştirmek akrabalık bağlarını güçlendirmektir. Bunun için 5. sini yapmakta olduğumuz bu şenliğin büyük önemi vardır.’’dedi.

Şenliğin diğer organizasyonunu üstlenen ortağı Yalıhüyük Belediye Başkanı Celal Özmen’de katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasına;’’Şenliğimizin esas amacı dostlukların pekişmesi, insanların bir biri ile kaynaşması noktasında olan Torosların eteğinde olan 1700 m rakımlı, Çamları ile katranı ile, kekik kokularını bünyesinde barındıran oksijen deposu yaylamızı oluşturacağımız yol yapımı yürüme parkuru çeşitli kültür etkinlikler içeren projeler uygulayarak yaylamızı daha büyük organizasyonlara hazırlamayı İlçemizi tanıtmayı hedefliyoruz.’’dedi.

Daha sonra Kürsüye gelen Yalıhüyük Kaymakamı Muharrem Eligül’de konuşmasında;’’Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz yayla şenliğimizde dargınları barıştırmak, akrabaları buluşturmak, kültürel değerleri yeni nesillere aktarımını sağlamaktır. Bu vesile ile şenliğimize katılan değerli Milletvekillerimize İlçe Kaymakamlarına Belediye Başkanlarına İl genel meclis üyelerine, Uzaktan gelen dostlarımıza, İlçe ve bölge halkına katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Şenliğimizin huzurlu geçmesini temenni ediyor hepinizi en kalbi duygularla selamlıyorum’’dedi.

Konuşmaların ardından organizasyona katkı sağlayanlara plaket verildi. Öğle yemeğinde misafirlere Plav üstü kavurma ikramı yapıldı.
5.Gölcük yayla şenliğinde daha sonra Hal Hal gurubu ve Yusuf Karakuş müzik ziyafeti verdi. Sefer ve Fatih köçek gurubunun renk kattığı şölende doyasıya eğlenen misafirler, yöresel urgan asılma yarışı ve Çuval yarışı gibi eğlenceler düzenlendi. şenlik gün batımınakadar devam etti. 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Gölcük Yayla şenliği coşkulu geçti

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!