Yalıhüyük’e halı saha yakışmaz mı?

Sporun insan sağlığına yararını bilmeyenimiz yoktur. Sportif faaliyetlerin insan sağlığı yönündeki etkisi, gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarma adına çok faydalı bir faaliyet.

Geçtiğimiz yıllarda Sporun durma noktasına geldiği Yalıhüyük’te yeniden yeşermesi İlçeye az da olsa hareket sağlıyor.
İlçe Kaymakamlığımızın özellikle gençler için düzenlediği sportif faaliyetler yavaş yavaş meyvesini vermeye başladı. Kaymakamlık turnuvası olarak adlandırılan bu faaliyetlere nüfusu küçülmüş bir ilçe için 8 takımın katılıyor olması sevindirici.
Geçtiğimiz dönemde düzenlenen voleybol, masa tenisi, satranç gibi sportif aktiviteler şimdilerde ise Futbol turnuvası olarak ortaya çıktı.
Bir gurup Yalıhüyüklü gencin Kaymakam Sayın Muharrem Eligül’e talebi olumlu yanıt buldu. Yaklaşık onar kişilik 8 takımın turnuvaya katılıyor olması sporcu sayısının 80 civarında bir rakama çıkması genç potansiyelin yönünü spora çevirmesi Yalıhüyük adına oldukça iyi bir gelişme olsa gerek.
Bütün bu sinerji içinde ve taleplerin olması Yalıhüyük’te Halı saha kurulmasını gündeme getirdi.
Halı saha yapılmasında Yalıhüyük Kaymakamlığının destek olacağını biliyorum. Yalıhüyük’ün en önemli sivil potansiyeli olan Derneklerin bu konuya duyarsız kalmayacağını biliyorum ve buradan bir çağrı yapıyorum. Dernekler bu konuya maddi ve manevi destek vermeli hatta  bu  halı sahanın işletmecililiğini  yaparak dernek adına  bir akar sağlanması ve burada  çalışacak bir yada birden fazla kişiye istihdam yaratacak olması sportif etkinliğin yanı sıra derneklerin daha da  kurumsal bir hal kazanmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum.
O halde çağrımızı yineleyelim. Yalıhüyük’ün dernekleri konuya  el atmalı gençliğin kötü alışkanlıklardan kurtulmasına ve sosyal aktivitelerin gelişmesine katkı  sağlamalıdır.
Bütün bunları Yalıhüyük adına bir şeyler yapmanın hazzı içinde olan Avrupa Yalıhüyüklüler Derneği, İstanbul Yalıhüyüklüler derneği ve yeni kurulan Konya Yalıhüyüklüler derneği başkan ve yöneticilerin duyarlı kalacağından şüphemiz yok. Gelin ilk çıkışı buradan başlatalım.Esen kalın…

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’e halı saha yakışmaz mı?

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!