Yalıhüyük Mantarı ile anılacak

featured

Yalıhüyük’te yapımı tamamlanan kültür mantarı üretim tesisleri Konya Milletvekillerinin katılımı ile açılışı yapıldı.

 

460 bin TL ye mal olan ayda 10 ton üretimi hedeflenen ve İlçeye ekonomik ve sosyal bir katkı sağlayacak olan Mantar üretim tesislerinin açılışına İlhan Yerlikaya, Mustafa Baloğlu, Harun Tüfekçi, Mustafa Akış, Konya Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, İlçe Kaymakamı Muharrem Eligül, Belediye Başkanı Celal Özmen ve davetliler katıldı.

Fabrika’da tam kapasite ile üretime başladığında ayda 10 ton Kültür mantarı yetiştirilecek. Fabrikada Yaklaşık 15 kişi istihdam edilmiş olacak.
Yalıhüyüklü gurbetçi müteşebbis Necati Aktaş 35 yıldır Almanya’da kazandığı birikimlerini İlçesi Yalıhüyük’te Kültür mantarı üretim tesisleri açarak değerlendiriyor. 4400 m2 alana kurulan ve630 m2 kapalı alana sahip tesislerin 1700 nüfuslu Yalıhüyük İlçesinde özel sektörün yaptığı en önemli yatırım olma özelli taşıyor.
Tesislerin açılışında  konuşma Yapan Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya:Antalya Korkuteli’nin Türkiye’de birinci olduğunu Konya’nın da son yıllardaki  Mantar üretimi ile Ülkede önde gelen mantar üretim yerlerinden biri olacağını söyledi.
İlhan Yerlikaya:’’Mantar tüketimi son zamanlarda hızla artmaya başladı.Eskiden evlerimize iki üç ayda mantar girerken şuan her hafta her ay mantar alıyoruz.Böyle olunca da mantar üretimi de artmaya başladı.Türkiye’nin Mantar üretiminin en fazla olduğu yer bildiğim kadarı ile  Antalya’nın Korkuteli ilçesi bundan sonrada Konya da mantar üretimi hızla artmaya başladı.Gerek Yalıhüyük gerek Sarayönü,Ladik te  Konya nın diğer ilçelerinde Mantar üretimi yaygınlaştırsak Türkiye’nin Mantar üretimi birincisi konumuna yükselecektir.’’dedi.
Bu tesislerin mümkün olduğu kadar artması ile hem istihdam oluşturma hem de üretim yönü ile Mantar üretim yerlerinin gelişmesine katkı olacak diyen Yerlikaya bu tür işletmelerin çok olması ile insanlarımız kazanç elde edecekler. Konya Kadınhanı’da nasıl havuç marka olmuşsa Türkiye’nin %65 ini karşılıyorsa Mantarda da Konya’yı Marka yapmayı düşünüyoruz. Üreticilerimize Kaymakamlarımız, Belediyeler ve İl genel Meclisi üyeleri bu konuda destek vermeye hazırlar. Fakir ailelere Kaymakamlık tarafından para yardım etme yerine Mantar üretim tesisi kurmak kaydı ile adeta ‘’Balık verme yerine balık tutmayı öğretme mantığı yürütülüyor. Mantar üreticilerinin hızla artması ile Pazar konusunda sıkıntı olacak diye endişeler var.Ama ben sıkıntı olacağına inanmıyorum.Yeter ki biz  Konya’yı Mantar üretim merkezi olarak tanıtabilelim.
İlçe Kaymakamı Muharrem Eligül’de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kaymakam Eligül: İlçemiz küçük bir ilçe böyle büyük bir yatırımın ilçemize yapılmış olması bizleri mutlu etti. Ellerini taşın altına koyan bu yatırımcı arkadaşların başarılı olmasını istiyoruz. İlçemiz küçük ve şirin İlçemize kazandırılan bu yatırımın son derece önemli her yatırım risk demektir.Cesaret örneği göstererek böyle bir önemli tesis İlçemize kazandırdıkları için kendilerini kutluyorum.Yalıhüyük Kaymakamı olarak bizlerde kendilerine Devlet adına gereken desteği vermeye hazırız.’’dedi.
Dualarla açılışı yapılan tesisin açılışına katılan misafirlere Tesiste üretilen mantardan Mantar yemeği ikramı yapıldı. Tesisler gezdirildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük Mantarı ile anılacak

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!