Suğla arazisi yine sular altında kaldı

featured

Yalıhüyük Sahil yolu Caddesi Kumbaşı mevkiinde bulunan araziler yine sular altında kaldı.

 

 

Sel felaketinden dolayı 1500 dekar ekili alanın zarar gördüğü zararın 20-25 bin TL olduğu belirtiliyor.
Yağışların mevsim normallerinin üstünde olması yine suğla arazisinde ekili alanlarda zarara yol açtı. Yalıhüyük’te bazı evlerin bodrumlarını ve Ahırları su bastığı kaydedildi.
Bölgede yoğun çalışma başlatan Başta İlçe Kaymakamlığı olmak üzere Devlet Su işlere İl Özel idare müdürlüğü ve Yalıhüyük Belediyesi birlikte etkin bir mücadele başlattı.
Afet bölgesine Devlet Su işleri 4.Bölge Müdürü Mustafa Uzun İle birlikte giden Yalıhüyük Belediye Başkanı Celal Özmen yaptığı açıklamada;”Aşırı yağışlar yine tarımsal bölgemiz olan suğla arazisinde zarara yol açtı. Tahminlerimize göre zarar 20-25 bin TL civarında oldu.1500 Dekar alan aşırı yağışlardan etkilendi. Sağ olsun Devlet Su işleri Bölge Müdürümüz buraya kadar geldi. Birlikte bölgeyi inceledik. Devlet su işleri iş makineleri Belediyemize ait iş makineleri, İl Özel idare iş makineleri ile sel suyunu dereye kanal açarak aktarmaya çalışıyoruz. İlçe Kaymakamlığımızın da destekleri ile koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca konu Afet İl Koordinatörlüğüne bildirildi.”dedi.
Ekili arazinden dere yataklarına açılan kanallar sayesinde sadece kumbaşı bölgesinin değil Ahırlı İlçesine Bağlı Çiftlik Köyü arazileri ve Yalıhüyük’ün Arasöğüt köyleri sınırlarında bulunan arazilerinde kurtarılmış olacağı öğrenildi.

Not:Haberin görüntülerini videolar bölümünden izleyebilirsiniz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Suğla arazisi yine sular altında kaldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!