Şehitler anısına fidan dikildi

featured

 

Ortakaraören Belediyesi ve Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Karaören şehitleri ormanı programında 20 bin fidan toprakla buluşturuldu.

 

 

 

Ortakaraören  Belediye düğün salonunda saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı ile başlayan programa Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ,Seydişehir Kaymakamı Kemal İnan, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Ahırlı Kaymakamı Remzi Kattaş,Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, Beyşehir İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Özdemir, Seydişehir İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Oyanık,Seydişehi r Askerlik Şube Başkanı Kamil Güngör,Konya Orman fidanlık Müdürü Cafer Bal, Beyşehir Orman İşeteme Müdürü Şambaz Arık,Seydişehir Orman İşletme Şefi Abdulkerim Koçaş,Yalıhüyük Belediye Başkanı Celal Özmen,Konya Şeker yönetim kurulu üyesi Yavuz Kayhan Şehit aileleri ve yakınları katıldı.
Ortakaraören Kasabası Guduroğlu ağacı mevkiine ilk etapta 50 hektar alana 50 bin ağaç projenin tamamlanması ile toplam 500 hektara 750 bin ağaç dikilmesi planlanıyor.

Programın açılış konuşmasını Yapan Ortakaraören Belediye Başkanı Yusuf Kök; ’Belediye olarak Çevreciliğe önem verdiklerini Ortakaraören ve Akise Belediyesi ile ortak Atık su tesislerinin hayata geçirmek için çaba harcadıklarını söyleyerek;’’Ağaç dikmek inancımıza göre büyük bir sevaptır. Kasabamızın yakınındaki 500 hektarlık alana 750 bin findan dikme projemizde istedik ki Şehitlerimizin anısını yaşatalım. Amacımız Şehit Ailelerinin yaralarını tekrar kanatmak değil. Size verdiğimiz değerden dolayıdır. ’dedi.Bu projenin örnek bir proje olduğunu Beyşehir Orman Fidanlık Müdürlüğü, Belediyemiz le ortak bir proje olduğunu söyleyen Başkan Kök, Başta Kaymakam olmak üzere Projeye emeği geçenlere teşekkür etti.İlçe Kaymakamı Kemal İnan ise; Ağaç dikmenin çok önemli bir iş olduğunu ama dikilen ağaca bakmanın  daha önem arz ettiğini belirterek; Son yıllarda vatandaşlarımızın ağaç dikmek için çaba harcıyorlar. Âmâ bu dikilen ağaçların büyük bir kısmı büyümeden kuruyor. Cumhuriyet döneminden buyana dikilen ağaçlar korunabilseydi Türkiye’nin her tarafı Orman olurdu ’şeklinde konuştu.Programda son olarak kürsüye gelen Konya Milletvekili Harun Tüfekçi konuşmasında; ’Elbette üzerimize düşen İçimizdeki ağaç sevgisini Orman sevgisini gelecek nesillere aşılamaktır. Yarınlarımızı kurtarmalıyız.Bu anlamda hükümetimiz Orman ve su işleri bakanlığı oluşturmak suretiyle bu hususa verdiği önemi ortaya koymuştur.Ak Parti hükümetinin yapmış olduğu kömür dağıtımının bir yararı da yılda 800 bin ağaç kesilmekten kurtarılmıştır. Hükümetimiz 10 yıldır işbaşında olduğunu düşünürsek 8 milyon ağaç kesilmekten kurtarılmıştır. Burada özellikle şehitlerle ilgili Orman parkının oluşturma düşüncesi çok manidardır. Elbet fani bedenimiz bir gün toprakla buluşacaktır. Kimse ölmeyeceğini iddia edemez. Ölmeseydi peygamberler ölmezdi. Herkes ölümlüdür. Fâni olan bu Dünya’da ölüm varken şehit olarak toprağa düşmek ne güzel. ’dedi.Konuşmaların ardından Katılımcılar topluca ağaçların dikileceği guduroğlu ağacı mevkiine geçti. Burada protokol ve şehit aileleri kendileri için hazırlanmış yerlere fidanları diktiler.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Şehitler anısına fidan dikildi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!