Aktaş mantar istiridye çeşidini piyasaya sunuyor

featured

 

 

Yalıhüyük üretim tesislerinde kültür mantarı ile bölgede adından söz ettiren Aktaş Mantar ürün çeşitlerine bir yenisini daha ekledi.

 

 

Üretim tesislerinde ürün çeşitliliğini artıran Aktaş Mantar Ramazan ayına yeni çeşidi istiridye(kavak Mantarı) ile giriyor.
Yaklaşık bir yıl önce hizmete giren Mantar üretim tesislerinde bölgede adından sıkça söz ettiren Aktaş Mantar, Ramazan ayının ilk günü istiridye Mantarını tüketici ile buluşturuyor.
Konya bölgesinde bir ilke daha imza atan Aktaş Mantar yetkililerinden Ahmet Aktaş İlk çıkan ürünü Kendi Memleketi Yalıhüyük’te tüketiciyle buluşturacağını söyledi.
İstiridye(Kavak mantarı) üretmenin kültür mantarına oranla daha az maliyetle daha kaliteli bir ürün çeşidine ulaştıklarını belirten Ahmet Aktaş;’’İstiridye Mantarının kom postunu kendimiz hazırlıyoruz. Kültür Mantarına göre maliyeti daha da düşük. bu çeşit üzerinde yoğunlaşmayı planlıyoruz. İl Ürünümüzü İlçemizde satışa Ramazanın ilk günü sunacağız.’’diye konuştu.
istiridye (kavak mantarı)Mantarının Faydaları
İstiridye mantarının içindeki yağ oranının düşük olması nedeniyle kalbe iyi geldiği, kolesterolü düşürdüğü ve bu nedenle de bitkisel protein deposu olduğu belirtiliyor.
Edinilen bilgilere göre ,Yapılan araştırmalarda iltihaplanmayı engelleyici aktivitesi antibiyotik, antiviral, bağışıklığa etkisi ve kanseri engelleyici aktivitesiyle çok sayıda hastalıkların tedavisinde rol aldığı ifade ediliyor. Kavak mantarı, kolesterolü düşürücü özelliğiyle yemeğinin her çeşidinin önemli olduğu kaydediliyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Aktaş mantar istiridye çeşidini piyasaya sunuyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!