Mevka Mali destek bilgilendirme toplantısı yapıldı

featured

Mevka 2012 Mali destek programı bilgilendirme toplantısı Belediye düğün salonunda gerçekleşti.Toplantıya Yalıhüyük Kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri de tam kadro katıldı.

Bölgenin Rekabet gücünün artırılması mali destek programı sunumunda Seydişehir’in Akdeniz ve İç Anadolu bölgesi arasında bulunmasının güçlü bir durum olduğu, güneş enerjisi ve termal enerjisi yönünden verimli bölge de bulunduğu belirtildi. Var olan Turizm alt yapısı geliştirilirse İlçenin cazibesinin artacağı ifade edildi.
Mevlana Kalkınma ajansının  bu programla %50 ye kadar hibe sunduğu bu projeler için 25 000.000 TL ile 400.000 TL arasında girişimcilere destek sağlayacağı bildirildi.
2012 yılı için teklif çağrıları hakkında bilgi sunulan programa Seydişehir  Kaymakamı Tuncay Sonel ,Belediye  Başkanı Abdulkadir Çat,Konya  Mevka ‘dan Program iletişim bilgi işleri çalışanlarından Osman Fatih Yalçın,Murat Doğanbey Belediye AB Koordinatörü Filiz Şahin , başta Seydişehir ilçe tarım yetkilileri olmak üzere daire amirleri, Seydişehirli müteşebbisler ,Yalıhüyük İlçesinden Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri , katıldı.
Sunumunu AB Proje koordinatörü Filiz Şahin’in yaptığı toplantıda selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Abdulkadir Çat; Projelerin gerçekleşmesi İlçemize önemli katma değer kazandıracağını düşünüyorum.’’dedi.
Daha sonra söz alan Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel’de; Proje ile ilgili toplantılar olsun diğer toplantılar olsun Seydişehir ve Seydişehir Ailesi olarak güzel şeyler yapalım ve bu projelerden faydalanalım. Mevka projelerinde neler gerekiyorsa faydalanmamız gerekiyor.’’diye konuştu.
Mevka yetkililerinden programda konuşan Osman Fatih Yalçın, yerelin yeniliğine dayalı rekabet gücünün artırılarak bölgesel kalkınmanın sürekliliğini sağlamak ve bölge cazibesini artırmayı amaçlandığını belirterek;’’Seydişehir’in yatırımlardaki üstünlüklerini  içeren bir program hazırladık .Seydişehir’de  1123 rakımlı küpe dağının eteklerinde pınar ve çağlayanlar var.Siluet güzellikleri olan özel ve doğal yerleri var.Seydişehir Güneş enerjisi elde etme yönünden verimli bölgelerden biri.İlçede termal enerji potansiyeli var.Milli parklar ,doğal park ve alanları bulunmaktadır.İlçenin eğitim seviyesi kültürel seviyesi çok yüksek.Ne söylediğini bilen dinamik bir insan yapısı var .Bu bizim için çok önemli.Seydişehir’in geniş sit alanları mevcut.Arkeolojik yapısı var,tarihi yapıları var.Mesire yerleri var.Elmasut yaylalarında ve dağlarında avcılık turizmi için elverişli bir bölge.
Bu raporda yer alan Seydişehir’in özelliklerine göre programlar hazırladık.’’dedi.
İlçenin Akdeniz ile  İç Anadolu arasında olmasının çok güçlü bir durum olduğunu belirten Mevka Program iletişim bilgi işleri çalışanlarından Osman Fatih Yalçın, Seydişehir’de organize sanayi olması organik tarım yapılması uluslar arası öneme ait mağaraların bulunması bölgenin cazibesini artırmaktadır. Bu önemsediğimiz varlıkları ekonomiye kazandırmak için turizm alt yapısının geliştirilmesi gerekir.Mevka destekleri ile bölgenin rekabet gücüde artırılacaktır.’’dedi.
Rekabet gücü artırılması programının 14.000.000 TL  bütçesi olduğunu belirten mevka uzmanları bu programda kobiler,kar amacı güden kooperatifler ve birlikler yararlanabilecektirler.Bu programın diğer önemli bir yanı da şahıslarda başvurabileceklerdir.Bu programda % 50 ye varan hibeler sağlanacaktır. Diye konuştu.
Programda genel amacın rekabet günün artırarak doğa turizimi ,yayla turizmi,Macera turizimi ,kayak turizimi gibi turizm yerlerinin açılmasında kolaylık sağlayacaktır Mevlana Kalkınma ajansının  bu programla %50 ye kadar hibe sunduğu bu projeler için 25 000.000 TL ile 400.000 TL arasında girişimcilere destek sağlayacaktır.dedi.
 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Mevka Mali destek bilgilendirme toplantısı yapıldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!