Dr Hıncal bir yılda 35 kiloyu nasıl verdi ?

featured

 

Çağın son zamanlarda en büyük hastalıklarından biri olan Obezite ile mücadele konusunda kendi vücudunda uygulamaya koyan Yalıhüyük Sağlık Grup Başkanı Dr. Ş.Ömür Hıncal sağlıklı kilo vermenin sırlarını anlattı.

Geçtğimiz yıl Şubat ayında başladığı Obezite ile mücadele de başarı sağlayan ve kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini ifade eden Dr.Ömür Hıncal bir yıl içerisinde 35 kilo verdiğini söyledi.
Orta Okul dan itibaren aşırı kilolu olduğunu belirten Dr.Hıncal, bu aşırı kilodan dolayı mutsuz olduğunu doğru ve düzenli bir beslenme ile 116 kilo dan 81 kilo ya düştüğünü ,hayatının değiştiğini ifade etti.
Sağlık Bakanlığının da obezite konusunda ciddi çalışmalar yaptığını ifade eden Dr.Ş.Ömür Hıncal,Kilo vermek için uygulamaya koyduğu en önemli etkenin yemek porsiyonlarında küçültme,günde 2-3 litre su spor ve dengeli beslenme ile sonuç aldığını söyledi.


Obezite vücuttaki yağ kitlesinin normal dokulara oranının artması,buna bina en vücut ağırlığının boy oranına göre arzulanan değerlerden yukarılarda olması, obezitenin de şişmanlığın bilimsel adı  olarak tanımlayan Dr.Hıncal; ‘’  Türkiye’de Obezite insan sayısının kadınlarda %41,erklerde %21  ,Türkiye’nin yedi bölgesinde en yüksek oran %25 i İç Anadolu bölgesinde mevcut.Obezite ile mücadele tek başına yapılacak bir iş değil.Mücadele başta yaşam değişikliğini içerir.Mental olarak ve fiziksel olarak insanın kendini iyi hissetmesi lazım.Buun için öncelikle Obeziteye neden olan yemeği kontrol altına almak gerekir.Fiziksel aktiviteyi hayatımıza monte etmek lazım.Yaşam biçimini değiştirmek olarak üç ana başklıkta toplayabiliriz.’’dedi.
Bir hekim olarak teorik olarak bilgi sahibi olmasına karşı,pratik olarak Obezite ile mücadeleye mental olarak karar verdiğini vücudunda Obezitenin etkilerinden dolayı çok mutsuz olduğunu ifade eden Dr.Hıncal bu noktada Kendisinde Obezite ile mücadele vermeye karar verdiğini söyledi.Dr.Hıncal;’’2012 yının Şubat ayında Obezite ile mücadeleye başladım.Yapmam gerekenleri biliyordum.İlk Başta kendimi kafamı değiştirmeye çalıştım.Çünkü Obezite vücuduma zarar veriyordu.116 kilo olmuştum.Yemek porsiyonlarını küçültmekle başladım.Akşamları yememeye gayret ediyordum.Aşırı tatlı tuzlu gıdalar yememeye çalıştım.Bol bol su içmeye dikkat ediyordum.Çünkü insan vücudunun 4/3 ü su başarılı olmak için mutlaka su ile desteklenmesi gerekiyor.Birde sporu aktiviteyi mutlaka hayatımıza katmam gerektiğini bilinci içerisinde yürüyüşler,bireysel hareketler,Merdiven inip çıkmalar,mekik şınav gibi hareketleri düzenli yaptım.’’dedi.
Bir yıl içinde vermiş olduğu 35 kiloyu tekrar almamak için yapması gerekenlerin başında yaşam tarzını değiştirmekle nitelendiren Dr.Ömür Hıncal;’’Artık yemek yerken doymayı düşünmüyorum,sadece vücumun gereksinimlerini karşılayacak enerjiyi bulmak için yemek yemeyi düşünüyorum.’’dedi.
Bir yıllık düzenli beslenme ,spor ve bol miktar su içme ile 35 kilo vermenin mutluluğunu yaşayan Dr.Hıncal Mağazaya elbise almaya gittiğinde en küçün bedenleri bile denemenin kendisi için daha da mutluluk verdiğini belirterek Obezite olan insanlara kendi uyguladığı yöntemleri tavsiye ettğini her platformda destek vermeye hazır olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Dr Hıncal bir yılda 35 kiloyu nasıl verdi ?

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!