Veda

Bundan yaklaşık altı yıl önce, Yalıhüyük teki görevime başladığımda, bu kadar uzun süre kalacağıma bende inanmamıştım. Ancak Rabbimin takdirinin önüne asla geçilmiyor.

Görev yaptığım bu zaman içerisinde, Yalıhüyük’te, güzel hizmetler yapmaya muvafık kıldığı için Rabbime sonsuz hamd ediyorum. Bundan sonra da niyazım odur ki, bizlere rızasına uygun işleri yapmayı nasip etsin.(Âmin)
Kıymetli kardeşlerim, devamlı söylediğim bir söz vardır. Zaman su gibi akıyor. Ne zaman büyüdük? Ne zaman gençliğimizin sonuna geldik? Ne zaman ihtiyarladık?
Geriye baktığımız zaman yılların çok çabuk geçtiğini söylüyoruz ama ne gariptir ki, gelecek olan yılların sanki hiç gelmeyeceğini düşünüyoruz. Altmış yaşındaki bir insan, mazideki altmış yılın çok çabuk geçtiğini düşünür de, önündeki onbeş, yirmi yılın hiç tükenmeyeceğini zanneder. Bu bizim fıtratımızdaki bir olgu, aksi takdirde, seksen yaşındaki bir kimsenin yaşama şevki bulunmazdı. Bu açıdan baktığımızda, Yalıhüyük te yaklaşık altı yılın ne zaman geçtiğini düşünüyoruz, aslında ömrümüz bitiyor farkında değiliz.
Elbette ki zaman geçecek, Rabbimizin takdir ettiği ömrü tamamlayacağız. Esas önemli olan ömrümüzü nasıl geçirdiğimiz? Rabbimizin rızasına uygun olarak yaşayıp yaşamadığımız.
Geriye baktığım zaman bu şirin ilçede yaptığımız güzel işleri görüyoruz. Her şeyden önce tüm kardeşlerimizle hoşgörü ortamında, sevgi ve saygı muvacehesinde ilişkilerimizi sürdürdük. Tüm camilerimizin bakımlarının yanı sıra, Kuran kursumuzu, müftülük sitemizi ve yayladaki camimizi ibadete açtık. Elhamdülillah ilçemizin fiziki bir sıkıntısı kalmadı. İnanıyorum ki gelecek olan arkadaşlar irşat konusuna daha çok zaman ayıracaklardır.
Bundan böyle görevime Konya Karatay müftülüğünde şube müdürü olarak devam edeceğim. Tüm kardeşlerimizin Konya da bir dostlarının olduğunu unutmamalarını ve helallıklarını istiyorum.
Selam ve dua ile.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Veda

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!