Yalıhüyük’te Gazilerimiz düzenlenen törenle anıldı

featured

Gazilerimiz Tüm yurtta olduğu gibi Yalıhüyük’te de düzenlenen törenlerle anıldı.

Yalıhüyük’te İlk Program Hükümet Konağı önünde bulanan Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.
Buradaki Programda İlçe  Kaymakamı  Onur  Kökçü, Garnizon Komutanı Cumhur  Dilli,Belediye  Başkanı Celal Özmen Sırası İle  Atatürk anıtına çelenk koydu.
Kamu Kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı programda Günün önem ve anlamını belirten konuşmayı Uzman Jandarma Çavuş Hayrullah Çevik yaptı.
Türk’ün çelikleşmiş iradesi olan Türk Silahlı kuvvetlerinin Dünyanın en kahraman, en soylu en büyük askeri olduğunu ifade ederek konuşmasına Başlayan Uzman Jandarma Çavuş Hayrullah Çevik ;’’Mazisi Şan, şeref ve zaferle dolu Türk Ordusu Kurtuluş savaşı ile destan yazmıştır. Buna en iyi örnek yakın tarihimiz dir.Ulu Önder  Gazi Mustafa  Kemal Atatürk’ün önderliğinde bütün imkanları elinden alınmış  Orduları terhis  edilmiş bir  halde iken Bütün dünyaya Sakaryada ,dumlupınarda ,Çanakkale de eşiz bir mücadele göstermiştir.İşte  bu mücadele sırasında nicesi canını feda etmekten çekinmezken ,nicesi de vücudunun bir parçasını feda etmiş  ama asla teslim olmayı düşünmemiş,teslim olmayı kendine zul saymıştır.Milletimizi ayakta tutan en önemli ideal ölürsem şehir kalırsam gazi inancıdır.’’dedi.


Konuşmaların ardından İlçe Jandarma Komutanı Cumhur Dilli Şehit Mehmet Acar’ın kabrini ziyaret ederek Askerlerle birlikte  dua etti.Daha sonra Gazi Ali Aksoy’un evine giden İlçe Bölük Komutanı Cumhur  Dilli, Gazi Babası Ramazan Aksoy ve Kore Gazisi Hasan Akyol’a evinde ziyarette bulundu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te Gazilerimiz düzenlenen törenle anıldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!