YALIHÜYÜK’TE SÜNE VE KIMIL MÜCADELESİ

Adsız3

Yalıhüyük İlçe  Gıda Tarım ve  Hayvancılık Müdürlüğü Süne ve  Kımıl ile  mücadele için çalışma  başlattı.
Yalıhüyük’te her yıl kontrolleri sıkı bir şekilde takip edilen Süne ve Kımıl mücadelesi sonuçlarını veriyor. Yapılan çalışmalar sonucu faydalı böcek olan süne parazitoid sayesinde süneye karşı mücadeleye gerek kalmadığını belirten İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Mevlüt Semerci;
İlçe müdürlüğümüz çalışmaları içerisinde bulunan süne ve kımıl mücadelesi sürvey çalışmaları başlamıştır.
Sokucu emici ağız yapısına sahip olan süne zararlısı buğdaygillerde emgi yaparak kurtboğazı zararı ve ak başak oluşumuna neden olduğu gibi dane oluşumunda yaptığı zarar ile de buğdayın kalitesini düşürmektedir.
Kışlaklarda kışlayan erginler tarlalara inerek beslenmeye başlar ve bir sezonda bir döl verir. Süne zararlısı dağınık bir şekilde iniş yaparken kımıl zararlısı toplu iniş yapar. Bu yüzden toplu bir şekilde arazilerimizde saplanan kımıl zararlısının ilaçlanması çok önemlidir. Bu bağlamda toplu kımıl zararlısını tespit eden çiftçilerimiz Müdürlüğümüze başvurmaları önem arz etmektedir.
Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda faydalı böcek olan süne parazitoid sayesinde ilçemizde süneye karşı ilaçlı mücadele yapmaya gerek kalmamıştır. Bu açıdan gereksiz pestisit kullanmayan çiftçilerimize teşekkürü bir borç biliriz.Tüm sezon olduğu gibi arazi çalışmalarımız aralıksız sürmektedir.’’diye  konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
YALIHÜYÜK’TE SÜNE VE KIMIL MÜCADELESİ

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!