TORBA YASADAN GURBETÇİLERE KÖTÜ HABER

featured

Önümüzdeki 10 gün içinde çıkması beklenen torba yasa ile gurbetçilerin borçlanma yaparak emekli olduklarında alacakları maaşlar düşürülüyor.

Konya’da emeklilik davaları ile ilgilenen Avukat Bekir Dolu Torba yasada bulunan düzenleme ile ilgili olarak yurtdışında yaşayan gurbetçilere çok önemli uyarılarda bulundu.

Avukat Bekir Dolu, muhtemelen önümüzdeki günlerde çıkacak yasayla emekli olduklarında maaşlarının düşmemesi için çok önemli ipuçları verdi.

10 gün içinde çıkması beklenen torba yasa ile yurtdışında yaşayanların Türkiye’de borçlanma yaparak emekli olduklarında alacağı maaşları ciddi oranda düşüren bir düzenleme getirildiğini söyleyen Av. Bekir Dolu, konu ile ilgili olarak verdiği bilgilerde; ” Bu yeni çıkacak yasadan etkilenmemek için yasa çıkmadan önce başvuru yapmak çok çok önemli.  İlgilenen dost ve arkadaşlarınıza ve tüm hemşerilerinize lütfen acilen duyurunuz. Çok önemli. Çünkü yasa çıktıktan sonra müracaat edenler aynı parayı ödeseler bile yaklaşık %45 daha az maaş alacaklar.” dedi.

Ayrıca “işin önemine ve acele edilmesi gereğine binaen güvendiğiniz, tanıdığınız bir avukata faksla veya e-mail ile dahi olsa evraklarınızın fotokopilerini acilen ulaştırarak süreyi kaçırmadan başvuru yapılabilirsiniz. Evrak asıllarını daha sonra posta ile gönderebilirsiniz.” diyen Avukat Bekir Dolu, gurbetçilerin hemen emekli olmasalar bile ileriye dönük olarak Türkiye’den emekli olmayı düşünen tüm gurbetçilerin acilen başvuru yapmasını tavsiye etmektedir.

Başvuru için

Erkeklerden 1-) Rente kasadan aldıkları çalışma dokümanı (VERSİCHERUNGSVERLAUF)
2-) Konsolosluktan alınacak vekaletname
Bayanlardan 1-) Rente kasadan aldıkları çalışma dokümanı (VERSİCHERUNGSVERLAUF)
2-) Bulundukları ülkede ikametleri gösteren MELDEBESTATIGUNG Belgesi
3-) Konsolosluktan alınacak vekaletname

BELGELERİ ÖNCELİKLE MAİL veya FAKS YOLUYLA BANA ULAŞTIRINIZ Kİ BİR AN ÖNCE BAŞVURUYU YETİŞTİREYİM. ASILLARINI DA EXPRES POSTA İLE BENİM AŞAĞIDAKİ ADRESİME POSTALAYINIZ.

Av. BEKİR DOLU HUKUK BÜROSU

Ş.Sadrettin Mh. Ballıbey Sok. Yıldız Sitesi

B-Blok. No:1/1 (SGK Karşısı) Meram/Konya
0 542-5254793 Cep ve0 332-2386795 Ofis

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
TORBA YASADAN GURBETÇİLERE KÖTÜ HABER

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!