SULAMA BİRLİĞİ BAŞKANI ASILTÜRK’TEN BASIN AÇIKLAMASI

featured

IMG_5630

Yalıhüyük Suğla Pompaj Sulama Birliği Başkanı Yusuf Asıltürk Basın Açıklaması ile birliğin sorunlarını dile getirdi.

Birlik Başkanı Asıltürk;’’ 6 yıldır yazdığımız dilekçelerde enerji sorunlarımıza yönelik hiçbir çözüm bulamadık.’’dedi.

Yalıhüyük Suğla Pompaj Sulama Birliği Başkanı Yusuf Asıltürk yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;’’   Sulama Birliğimizin sorumluluk alanında olduğu sulama sahamız olan suğla cazibeli sulama ve pompaj sulama sahasında bulunan, Ecasan firması tarafından yapılan tesisimiz yapıldığı günden bu yana hiçbir görmediği ve çalışmadığı gözler önünde meclis üyelerimiz ve çiftçiler tarafından rezaletle görülmektedir. Yapımı düzgün olmayan bu tesisin uzaydan başkanda gelse yapabileceği hiçbir şey yoktur. DSİ. genel müdürlüğümüz ve bölge müdürlüğümüz, şubelerimiz bu rezaleti görmektedir. Ne anlam veremiyorum ki bu görmezliği siyasilerimizde görmezden geliyor. 6 yıldır yazdığımız dilekçelerde enerji sorunlarımıza yönelik hiçbir çözüm bulamadık. Maalesef siyasi parti ayrımı yapmadan geçmişten bu yana Ahırlı, Yalıhüyük, Bozkır ve Seydişehir’in birçok köyleri de dahil olmak üzere bizim ızdıraplarımızı görmezden gelmektedir. Ne hikmetse bu bizim birliğimizin taleplerini devlet büyüklerimiz acımasızca görmezden gelmektedir. Bu çiftçilerimizin ne kaderiyse Koç holding nezdinde Özdoğanlar şirketine verilen suğla arazisinin tesisinin defalarca olmuyor dediğimiz halde bölge müdürlüğümüz görmezden gelmiştir. Sahada deneme suyu verilerek deneme yapılmış olup, değerli meclis üyelerimizin ve çiftçilerimizin söylediklerine gelinmiştir. Yapılan tesisin tamamen çalışmaz halde olduğu görülmüştür. Bu ne kader ne hikmetse bu inşaatı da Ecesan firmasının hesabı patakülleye getirilip teslim etmeye çalışıyorlar. Tesis tamamen kullanılmaz haldedir. Bu tesisin acilen ne yapılacaksa göz önüne getirilip, birliğimizin ve çiftçimizin yüzünü güldürmelerini yüce Türk Milleti adına Devlet büyükleri ve siyasilere sesimizi duyurmak istiyoruz. Ne hikmetse defalarca ama hibe ama cüzi bir miktarda kira ile makine istedik. Malesef makine olmayan yerlere değil de makine parkı olan yerlere makine verilmiştir. Bu çiftçilerimizin çok uyumlu olduğu, görülen zararları devlet büyüklerimize anlatamayışımız, çiftçilerimizin saygısındandır. Gözümüzün önünde Özdoğanlar şirketinin yaptığı tesiste gidecek yol bile olmadığı halde hazır kumu başka yerlere satarak terk edip gitmiştir. Birliğimiz ve çiftçilerimiz çamur içinde boğuşmaktadır. İnşallah bu sesimizin tabandan yukarıya kadar duyulacağına inanıyoruz. Yüce Allah Büyük Türk Devletine güç ve kudret versin Saygı ve selamlarımı sunuyorum. ‘’dedi.

mutlu
Mutlu
_zg_n
Üzgün
sinirli
Sinirli
_a_rm_
Şaşırmış
emoji-5
Emoji
SULAMA BİRLİĞİ BAŞKANI ASILTÜRK’TEN BASIN AÇIKLAMASI

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!