TAHİR AKYÜREK YALIHÜYÜK’TE

featured

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Yalıhüyük ziyaretinde Bozkır yolu ana cadde tanziminde asfaltlama için 1 milyon beş yüz bin lira kaynak ayrıldığının müjdesini verdi.

Akyürek Yalıhüyük Bozkır Caddesi Cumhuriyet Meydanı girişinde Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, İlçe teşkilatı yöneticileri ve kalabalık bir halk topluluğu tarafından karşılandı. Asfaltlama çalışmaları için ilk kazma da vuruldu. Akyürek Yalıhüyük için Şehir konağı sözü verirken, Merkez su ihalesinin 12 Mayıs’ta yapılacağının müjdesini verdi.

Ziyarete Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Milletvekili adayları Hüsniye Erdoğan, Rüveyda Gülsüm Kozak, Büyükşehir Belediyesinin üst düzey bürokratları katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yalıhüyük ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere hizmetleri, 5 yıllık stratejik plan oluşturulması ve ilçelerin ihtiyaçları ile ilgili yapılacaklar değerlendirildi.

Yalıhüyük Belediye Düğün Salonundaki Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan su ve kanalizasyon itfaiye, mezarlıklar, katı atık depolama, toplu ulaşım ve tarımsal kalkınma ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Akyürek, yeni mahalle olan belde ve köylerde su ve kanalizasyon sorunu ile birlikte Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna geçen yolların tamamını elden geçireceklerini söyledi. Başkan Akyürek, su ve kanalizasyonda aciliyet kaydeden yerlerle ilgili ilk etap ihalelerin yapıldığını müjdeledi.

MEZARLIK BİLGİ SİSTEMİ TÜM İLÇELERDE

Başkan Akyürek, “Mezarlık bakımlarının ihaleleri tamamlandı ve çalışmalara başlandı. Konya’daki tüm mezarlıkların, tüm okulların, tüm camilerin elden geçmesi gerekiyor. Konya merkezde bunu önemli oranda başardık. 130 mezarlığın tamamının standardı yükseldi. Mezarlık Bilgi Sistemi kuruldu. Sistemi tüm ilçelerdeki mezarlara da kuracağız.’’dedi.

Başkan Akyürek, ilçelerle birlikte 5 yıllık bir kalkınma planı hazırladıklarını belirterek, konunun Temmuz ayı Meclisi’ne geleceğini de sözlerine ekledi.

Toplantılarda belediye başkanı Hasan Koçer Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür ederek, ilçeleri ile ilgili sorunları dile getirdi. Programlarda Yalıhüyük’ün Muhtar adaylarının talepleri alındı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
TAHİR AKYÜREK YALIHÜYÜK’TE

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!