YALIHÜYÜK’TE KÜL APTAL OYUNU YAPILDI

featured

külaptal (9)

Yalıhüyük’te Bir asır’a dayanan Kül Aptal oyunu, Ramazan Bayramlarında tekrar oynatıldı.
Yalıhüyük Belediyesi ve Yalıhüyük derneklerinin organize ettiği Kül Aptal oyunu Yalıhüyüklü gurbetçilerin yoğun olarak ilçe de olduğu bir dönemde tekrar oynatılarak gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.
Yalıhüyük belediyesi önünde Başlayan ve Cumhuriyet meydanında oynan kül aptal oyunu ilçe halkının yoğun katılımı ile gerçekleşti ve yoğun ilgi gördü.
Yalıhüyük Belediye Başkanı etkinlik ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;’’Yıllar önce bu etkinlik İlçemizde yapılıyordu.Bizde bu tarihi oyunu canlandıralım istedik.Derneklerimiz ile birlikte gurbetçilerimizin yoğun olarak ilçede bulunduğu bu Ramazan bayramında yapmak istedik.İlçemizle bütünleşmiş bu oyunu yeni nesillere aktarmak kardeşlik, arkadaşlık duygularını pekiştirmek amacı ile geleneksel hale getirdik.Hemşerilerimizin de katılımı ile güzel bir etkinlik oldu.’’dedi.
Bayramlaşmak için Yalıhüyük’e gelen Konya Milletvekili Ziya Altunyıldız’da etkinliği izledi.Altunyıldız etkinlikle ilgili olarak;’’Hemşerilerimizin böyle bir etkilinliğini ilk defa gördüm.İnsanların çok yoğun bir katılımlı ,eğlendiği bir organizasyon şeklinde gördüm.Çok mutlu oldum.Bakın herkes burada ,hanımefendiler burada,çocuklar burada.Bayramı herkes yaşıyor.Yapılan organizasyon amacına ulaşmış,herkes sevmiş herkes mutlu olmuş,kaynaşmış,bir muhabbet ortamı doğmuş hepsini tebrik ediyorum.’’dedi.
Kül aptal oyununda bir gelin ve yedi kül aptalı ile oynanıyor. Giydikleri Kostümleri ve sakalları ile dikkat çeken kül aptallar, heybelerinde taşıdıkları küllerle gelini koruyor. kül aptallar gelini kaçırmaya çalışanlara karşı da amansız bir mücadele veriyor.Zaman zaman çok kalabalık guruplarında karıştığı oyunda herkes kendine yer bulabiliyor.
Kül aptalların müzik eşliğindeki oyunlarının olduğu tarihi oyuna bayanlarda katıldı.Oyunda zaman zaman karşı saldırıya geçen kül aptallar ise izleyicilerin üstüne kül atması ile oyunun adrinalini yükseltiyor.
Yalıhüyük’te oynan Kül aptal oyunu eskiden düğünlerin en eğlenceli bölümünü olduğu belirtildi.



 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
YALIHÜYÜK’TE KÜL APTAL OYUNU YAPILDI

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!