YALIHÜYÜK’TE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ,MİLLİ BİRLİK GÜNÜ COŞKUSU YAŞANDI

featured

15 Temmuz  Demokrasi Milli  Birlik günü kutlamaları Yalıhüyük Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Yalıhüyük Kaymakamlığı ve  Yalıhüyük Belediyesinin birlikte organize ettiği demokrasi şöleninde Şehitler için Kuran tilaveti,dualar,İlahiler,şiirler okundu.programın ilerleyen  dakikalarında Halk Ozanı Aşık Yağız Ozan ,Emre Sezer ve ekibi , Aslıhan Gökçe  destansı türküler seslendirdiler.Aşura İlahi gurubu,SolistYusuf Çakıcı’da  İlahileri ile alanı doldularanlara unutulmaz bir gece yaşattılar.

Programın açış konuşmasını Belediye  Başkanı Hasan Koçer,selamlama konuşmasını da  İlçe  Kaymakamı  Yakup Güven yaptı.

Açış konuşmasında Belediye  Başkanı Hasan Koçer;’Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi İlçemiz Yalıhüyük’te  coşkuyla, gururla söylenen özgürlük türkülerinin asıl bestekârı milletimizin bizatihi ta kendisidir.

Bu darbe girişiminde milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyaya vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı 100 yıl önce Çanakkale’de,  Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.

Ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemek isteyenlerin azgın piyonları olan teröristler, milletin ortak iradesi, sarsılmaz cesareti karşısında bir kez daha bozguna uğradı.

Bu darbe girişimi milletimizle, hükümetimizle, Meclis’imizle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’mize de yapılmıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir. 15 Temmuz’da aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri’mizi de bu asker elbisesi giymiş teröristlerin saldırısından kurtardık. Bu silahlı darbe girişiminin akamete uğratılmasıyla Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Bizlere bu güzel günleri yaşatan hainler karşısında zaferi nasip eden Rabbimize hamdolsun.

Allah’ım bizi vatansız, bayraksız, ezansız bırakma. İçimizdeki hainlere göz açtırma.

Bu yüce millet 15 Temmuz’da yapılanları hiçbir zaman unutmayacaktır. Şehitlerimizin mekânı cennet olsun.

15 Temmuz kahraman Türk milletinin demokrasi bayramıdır. Kutlu olsun.’’diyerek sözlerini tamamladı.

Selamlama konuşması ve Halkın Demokrasi ve  Halkın Milli birlik gününü kutlayan  Kaymakam  Yakup Güven’de konuşmasında ;’’15 Temmuz 2016 karanlık başladı.Ama Allah o geceyi sabahın aydınlığı ile aydınlattı ve bizi bu günlere ulaştırdı.Biliyorsunuz fetullahçı terör örgütü vatandaşlarımızı milletimizin dini değerlerini kullanarak,yurt içinde ve yurt dışında palazlandı.Şer odaklarının maşası haline geldi. Bu şer odakları  yurt içinde dışarıdan  müdahele ile yapamayacaklarını bildikleri için bu örgüt  eli ile ,kimimizin akrabaları ,çocukları,dindaşları ,cami cemaatinden insanların olduğu,kişileri,arkadaşları kullandılar.Bunlar bizim vatandaşlarımızın topunu tüfeğini ve maaşlarını da vatandaşlarımızın gelirleri ile almalarına rağmen maalesef topu tüfeği vatandaşlarımıza doğrulttular.O gece  249 şehidimiz var.Allah gani gani rahmet eylesin.Biz şehitliklerine şahidiz.Yaklaşık 2-3 bin gazimiz var.Allah acil şifalar nasip etsin.80 Milyon vatandaş olarak o geceden  hem hüzünlüyüz hem sevinçliyiz.Çünkü biz darbe girişimine yönelik bir hareketti.Ama Vatandaşlarımız  sahip olduğu bu manevi değerlerle o girşimi püskürttü.15 Temmuz Milli birlik  günü olarak kutladığımız bu günü Allahın izni ile bizlere bağışladılar.Allah hepinizden razı olsun.Ben tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.İnşallah bu birlik ve beraberliğimizi her daim koruyacağız.Dinimizi de,hukumuzu da,  Vatandaşlığımızı da çok iyi bileceğiz.Birilerinin bizi aldatmasına izin vermeyeceğiz.’’dedi.

Gecede,Vatandaşlara çeşitli ikramlar yapıldı.15 Temmuz demokrasi ve Milli birlik etkinliği çerçevesinde yapılan yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi.

Program sonunda yine salalarla devam etti ,İlçe  Müftüsünün duası ile son buldu.Gecenin ilerleyen saatlerinde meydana kurulan sinevizyonla  Ankara’daki  program  ve Cumhur  Başkanı Recep  Tayyip Erdoğan’ın Canlı yayın konuşması dinlendi.Sabah  namazı vaktinde ise son buldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
YALIHÜYÜK’TE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ,MİLLİ BİRLİK GÜNÜ COŞKUSU YAŞANDI

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!