29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

featured

Cumhuriyet  Meydanı’nda yapılması planlanan Cumhuriyet’in 94. yıl dönümü kutlaması, hava muhalefeti nedeni ile Belediye  Düğün salonunda yapıldı.

Cumhuriyet  Bayramı etkinlikleri Cuma günü Atatürk anıtı önünde düzenlenen celenk koyma merasimi  ile başladı.

29 Ekim Bayram kutlamalarıda  İlçe  Kaymakamı  tebrikleri  kabul etti.  Bayram kutlamaları  ise hava muhalefeti nedeni ile Belediye  Düğün salonunda yapıldı.

Yalıhüyük  Kaymakamı  Yakup  Güven ve  Belediye  Başkanı Hasan Koçer’in Halkın Cumhuriyet Bayramını kutlaması ile  başlayan Bayram programında  ;

‘’Kaymakam  Yakup  Güven günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.Kaymakam  Güven;’’Gazi  Mustafa Kemal  ve silah  arkadaşları önderliğinde  Milli  Kurtuluş mücadelesini zorluklarla acılarla ,binlerce şehit  kanı ile şanla şerefle  kazanmıştır.Cumhuriyet idaremizde  Milli sınırlar içerisinde yaşayan ve  Türkiye  Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile  bağlı bulunan her vatandaşımız hiçbir  ayrım gözetmeksizin eşit  kabul edilmektedir.Devlet  Halkın devletidir.Üstün irade ve her türlü  yönetim yetkisinin  kaynağı Millet  iradesidir.Büyük Atatürk’ün ortaya  koyduğu Egemenlik  Kayıtsız şartsız Milletin’dir  ilkesi devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır.Bütün bunların teminatı  Cumhuriyetttir.

Hepimizin bildiği gibi Ülkemiz tarihimiz boyunca bizim Millet  iradesine  ket  vurmaya çalışan ,demokrasi ruhuna tamamen  aykırı olan birçok darbe ve  darbe  girişimleri  ile  karşı  karşıya gelmiştir.Ancak  hiçbir  teşebbüs 15  Temmuz gecesi şahit  olduğumuz menfur  girişim  kadar  kalleş  olmamaıştır.Devletimizin ve  Milletimizin dış  düşmanlarına  karşı korunması ile hizmet etmesi gereken zihinlerini şer  odaklarına  kiralamış kişilerle yine  milletin ,tankları ve uçaklarına sahip  olan  Milletine döndürmüş ve  Ülkemizi  bir  iç savaşın eşiğine getirmişlerdir.Ancak  Milletimiz  bin yıllık tarihi boyunca,Haçlılar  Moğollar,haşhaşiler ve bunlar gibi birçok belayı ruhundaki kahramanlık duyguları ile  nasıl  bertaraf etmişler  ise 15 Temmuz işgal girşimine  karşı da tarihten aldığı bu miras ile def etmesini bilmiştir.Kalbinde  iman  dolu ve gönlünda vatan sevgisi  olan Milletimiz  Ömer  Halis  Demir,Sabri Ünallar,Türkan  Tekinler ve ismini burada zikredemeyeceğimiz kadar fazla  olan  milyonlarca vatan evlatlarımızdan en güzel cevabı almışlardır.

Sevgili öğrenciler ,bu badireleri atlatma yönünde ciddi  mesafeler kat etmiş olmak la beraber çok  önceden aşmış olmamız gereken bir takım sorunlarımızın olduğunu görmezden gelemeyiz.Türkiye  Cumhuriyeti  kuruluşundan bu güne dek bu sorunların benzeri  ile  karşılaşmış ancak  sağlam temeller üzerinden  kurulmuş olmasından dır  ki  hepsinin üstesinden gelmiştir.Ziyar bu temelde  10 binlerce şehidin mukaddes  kanı vardır.Ayrıca demokrasi ve çağdaşlık yolunda kararlı bir  Türkiye bu sorunlarınıda halledecek umut ve cesarete  fazlası ile sahiptir.

Sevgili gençler ve kıymetli  öğrenciler sizler  Mustafa  Kemal  Atatürk’ün bu eseri  bırakacağım ve gözüm arkada  kalmayacak  sözleri  ile  işaret ettiği ve  Cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz. Taşıdığınız bu  emanetin ağırlığının bilincinde olduğunuza inanıyor ve güveniyoruz.Korkmayınız ki geleceğimize yön verecek olan sizlersiniz.Bu ülke sizlerin çabası ile  dünyada saygın yerlerini alacaktır.

Konuşmaların ardından  öğrencilerin okuduğu şiirler Yalıhüyük İmam Hatip  Ortaokulu ve  Lise  öğrencilerinin sergilediği folklör gösterileri ile devam etti.

Programın sonunda Cumhuriyet  etkinlikleri çerçevesinde yapılan yarışmalarda dereceye girenlere Kaymakam  Yakup  Güven,Belediye  Başkanı  Hasan Koçer ve  İlçe  Jandarma  Komutanı Hakan  Doğan tarafından hediyelerin verilmesi ile sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!