BAŞKAN AKYÜREK YALIHÜYÜK, AHIRLI VE BOZKIR İLÇELERİNİ ZİYARET ETTİ

featured

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Seydişehir Ortakaraören arıtma tesisinin açılışı, Yalıhüyük Ahırlı ve  Bozkır  İlçelerinde tamamlanan yatırımları yerinde görmek ve  incelemelerde bulunmak üzere  Birim müdürleri ile  birlikte bölgeye geldi.

Konya  Büyükşehir  Belediye  Başkanı Tahir  Akyürek’i Seydişehir  Belediye  Başkanı  Mehmet  Tutal,Yalıhüyük Belediye  Başkanı Hasan Koçer,Ahırlı Belediye  Başkanı İsa Akgül, Bozkır  Belediye  Başkanı İbrahim Gün,Belediye meclis  üyeleri,İlçe  Başkanları ve  çok sayıda  partili karşıladı.

İlk Olarak Seydişehir Ortakaraören Mahallesi suğla arazi üzerinde bulanan 4 Milyon TL mal olan tesisin açlışını yapan  Akyürek burada yaptığı açıklamalarda  şu ifadelere yer verdi;

‘’Konya  Büyükşehir  Belediysinin yaptığı Kanalizasyon, su,su deposu ve diğer  altyapı toplamda  1 milyarTL yatırım gerçekleşti.

174 yerleşim yerimizin tamamında ,kanalizasyonu olmayanların kanalizasyonu yapılması su  deposu olmayanlarında  bu probleminin  giderilmesi.Kanalisasyon yatırımlarının tamamı yapıldı.Bir  bölümü tamamlandı  bir  bölümü tamamlanma aşamasında.Su  şebekesinde  büyük kayıp  kaçak  oranların  ulaşılan yerlerde, şebekeyi  genişletmemiz  gereken yerlerde şebeke  değişimi çalışması da yapıldı.Kanalizasyon ve  su şebeke yapımı yapılan mahallelerimizde üst yapı ile  ilegili bazı  problemler vardı.Bunlar i çin de  Koski genel müdürlüğümüz  bünyesinde yaklaşık olarak  100 milyarliralık üst yapı ihalesini de gerçekleştirdik.2018 yılı  içerisinde  kanalizasyonu ve su  şebekesi yapılan mahallelerimizin tamamında  asvalt yada kilitli taş çalışması da tamamlanmış olacak. Kanalizasyon  hattı yapmak yetmiyor.Ayrıca  arıtma  sistemini de hayata geçirmek gerekiyor.Arıtma  sistemleri  maliyetli  sistemler.Sadece  kurulum değil  maliyet  aynı zamanda işletim maliyeti de  son derece  yüksek.Görev  aldığımız  dönem de 2014 yılında  Konya  şehir  merkezinin de arıtması yoktu.atıksu  arıtması yoktu. Birkaç yıllık bir  çalışma  ile 80-90 milyon dolar  maliyetli  arıtma  tesisini daha  düşük bir  maliyetle Konya  merkeze kazandırdık.Böylece  Tuz gölüne  bile  ulaşma  istidadı  gösteren atık suları  arıtılarak  kanala  verilmesini sağladık.Yine  orada  Türkiyede  bir  ilk sistemi uyguladık.Atık  sudan  elde edilen  su ile şehir  yeşil alanlarının sulanması.Bu noktada  şebekemiz  3 milyon metre  karelik sulama  alanı sağlamış oldu.Bu da  Konya  Merkezde  bir  ilk oldu.Mor  şebeke  adını verdiğimiz  şebekenin artan  su  miktarına oranla artırılmasına  çalışıyoruz.Konya  Merkezde  su  şebeke sayımız  bir  hayli  fazla Türkiye yapılanmasına  göre.Türkiyenin  hiç  bir yerinde  bu kadar yaygın olmayan  tatlı su şebekemiz var.Konya  Merkezdeki  220  mahallenin tamamında  ortalama  olarak en az  4 tatlı su tesisimiz  var.Toplam  merkezde de  1000 tatlı su çeşmemiz  var.

Son  büyükşehir  Meclis  toplantımızda  bir  karar aldık.Şehir  şebeke  suları  ile  kıyaslandığında şebeke suyundan sulama  için ayrı  saat  taktırmak  şartı ile normal  şebeke  su  fiyatının ,konut  su  fiyatının% 40 indirimili faturalandırılacağının  kararını aldık.Kanalizasyonlarla  ilgili çalışmalarımız  bittiğinde  Mobil arıtma,biyolajik arıtma ve normal  arıtma   sistemleride kurduğumuz kuracağımız  yerleşim  yerlerimiz  olacak.

Şimdi  bunun  bir  örneğini hayata  geçirmiş oluyoruz.Yalıhüyük  Ahırlı,Seydişehir  Ortakaraören  mahallemize  hizmet eden atıksu  arıtma  tesisimizi  bu gün faaliyete geçiriyoruz.Bugün kü  programmızda Yalıhüyük,Ahırlı ve  Bozkır  İlçelerinde söz  verdiğimiz yaptığımız  ve  yapmakta olduğumuz  projeler ve yatırımlarla  ilgili çalışma  yapacağız.’’dedi.

Buradaki  açılışın ardından  Yalıhüyük’ e gelen  Başkan  Akyürek’i Protokolün yanısıra  Öğrenciler Çiçeklerle  karşıladı.Akyürek, Merkez  Mezarlığında yapılan  yenilikleri,düzenlemeleri yerinde  inceledi.Mezarlık  Bilgi İşlem sisteminin devreye girdiğini belirterek;’’Definlerimiz bundan sonra daha  düzenli bir şekilde  olacak.İsteyene  Parsel  çalışması  yapılarak aile  mezarlığı şeklinde  uygulanabilecek.’’dedi.

Arıtma  tesisinde  Yalıhüyük’e  düşen Pay 1,5 Milyon Tl.Mezarlıklarla  ilgili 300  bin TL.Park ve  bahçeler,Eğitim desteği,İtfaiye daire  Başkanlığı desteği ile  Yalıhüyük’e  12,5 Milyon Tl  destek  oluşturduk. Çalışmalar bitmiş değil. Yalıhüyük Antalya yolunun alt yapısı tamamlanmıştı. Asfaltlama çalışmaları da mayıs ayının sonu itibari ile tamamlanacak. ’dedi.

Akyürek daha sonraki incelediği Yalıhüyük Pazar’ında incelemelerde bulunarak pazarcı esnafına hal hatır sordu. Hayırlı satışlar diledi. Modern bir yapıya kavuşan Pazar yerinin Selçuklu semp pazarına benzediğini güzel bir çalışma olduğunu ifade etti.

Prestij yolunda 28 İlçe de olduğu gibi Yalıhüyük’te de  1,5 KM Yolun 2,5 Milyon luk bir yatırımla tamamlandığını belirterek hayırlı olmasını diledi.

İlçede bulunan Okullara 2şer adet kamelya sözü veren  Tahir  Akyürek, Öğrencileri ve öğretmeleri şebü aruz törenlerine  götüme  sözü verdi.

Cumhuriyet Meydanında Halk ile  bir araya gelen  Akyürek e  Yalıhüyük Belediye  Başkanı Hasan Koçer İlçeye yapılan yatırımlardan dolayı teşekkür etti. Yalıhüyük panosu ve  plaket  takdim etti.

Bir  süre önce  Yalıhüyük Belediyesinin hazırladığı  Yalıhüyük Belediyesi Gazetesini inceleyen  Akyürek, Başkan  Koçer’e bu güzel  hizmet için teşekkür etti.

Son olarak İlçede vatandaşların sorunlarını dinleyen  Başkan  Akyürek ve beraberindeki heyet  diğer  bir durak olan  Ahırlı İlçesine  hareket etti. Akyürek’in en son olarak da  Bozkır’a  hareket edeceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
BAŞKAN AKYÜREK YALIHÜYÜK, AHIRLI VE BOZKIR İLÇELERİNİ ZİYARET ETTİ

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!