AHIRLI’DA BAŞKANLIK SİSTEMİNDE BÜROKRASİ SİYASET VE BELEDİYE İLİŞKİLERİ KONULU PROGRAM

featured

Ahırlı Belediyesi Başkanlık sisteminde bürokrasi siyaset ve Belediye ilişkileri konulu program düzenledi.

Ahırlı İlçesi Akise Mahallesinde gerçekleşen programa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kudret Bülbül konuşmacı olarak katıldığı programda Başkanlık sisteminde bürokrasi siyaset ve yerel yönetimler ele alındı.

Moderatörlüğünü Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül’ün yaptığı toplantıda konuşan programa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Şehir yapılanmalarının bozukluğuna  dikkat  çekerek; Ülkemizde her şehir  kendine has özellikleri bulunuyor.Bazı şehirlerimiz maneviyat özellikleri ve bununla  birlikte tarihi eserleri bünyesinde bulunduruyor. Bazı şehirlerimizde de Sanayi daha üst düzeyde. Her şehre kendi dokusuna  uygun projeler üretmek zorundayız. Gelişen teknoloji ile dikey binaların yapılması şehirlerin dokusunu ve selületini bozdu. Şehir 2023 projesini hayata geçirdik. Bu projedeki asıl amacımız Tarihi dokuların korunması yaşatılmasını amaçlıyor. ’diye konuştu.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kudret Bülbül ;’’Türkiye’de çok partili siyasal hayata 1945’te geçilmiş ve Cumhuriyet döneminde ilk kez bir muhalefet partisi 1950 de iktidara gelmiştir. Ancak çok partili demokratik siyasal yaşam maalesef uzun sürmemiş, 1960 Askerî Darbesi ile bu demokratik döneme son verilmiştir.

1961 Anayasası ile milli iradenin ve milletin seçtiklerinin, bürokratik aygıtlar aracılığıyla kontrol edilme çabası içerisine girilmiş, bu doğrultuda yeni kurumlar oluşturulmuştur. Halk tarafından seçilmeyen ya da seçilmişlerin çok etkin olmadığı kurum ve kuruluşlar aracılığı ile bir tür vesayet sistemi oluşturulmuş, böylelikle darbe ile getirilen sistemin millî irade tarafından değiştirilmemesi amaçlanmıştır. ’dedi.

Konuşmasının sonunda; Bildiğin konularda bile istişarenin çok önemli olduğunun vurgusunu yapan Prof.Dr. Kudret Bülbül Her konuya bakışın çözüm odaklı olması gerektiğini tavsiyelerinde bulundu.

Konuşmacıların yanı sıra programa, Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan,Yalıhüyük Kaymakamı Yakup Güven,Tapu Kadastro Bölge Müdür vekili Kenan Çiftçi,Çevre ve şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül,Seydişehir Bel.Bşk Mehmet Tutal,Bozkır Bel.Bşk İbrahim Gün,Güneysınır Bld.Başkanı.İsmail Özcan,Yalıhüyük Bel.Bşk Hasan Koçer,Seydişehir Ak parti ilçe Başkanı Mustafa Konurer,Bozkır İlçe başkanı Menduh Çelmeli Ahırlı ilçe Bşk mustafa öncü,Yalıhüyük ilçe Başkanı Seyfettin pişkin,Meclis üyeleri,muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
AHIRLI’DA BAŞKANLIK SİSTEMİNDE BÜROKRASİ SİYASET VE BELEDİYE İLİŞKİLERİ KONULU PROGRAM

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!