ahmet hoca
Kullanıcı
 Yeni Forumcu
| Gönderilenler: 1 |   |
|
TARİH YİNELENİYOR - 08/11/2006 21:38
TARİH YİNELENİYOR!!!!!!!!!!
Yahudiler Hitlerin elinden kurtulduklarında hiç bir şeyleri kalmamıştı. Bırakın devlet kurmayı yiyecek ekmekleri dahi yoktu.
Ancak uluslararası camia Almanya’nın soykırım yaptığını kabul ettiğinde Yahudilere tazminat yolu açılmış oldu ve Yahudiler açtıkları davalarla neredeyse tüm Alman şirketlerini ve Alman bankalarını tazminata mahkûm ettirdi.
Bugün satılan bir Mercedes’ten bile, belli oranda İsrail Hükümetine pay gidiyor ve bu durum gizli değil, zaman zaman gündeme geliyor.
İsrail bugün dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. Ülkelerinde nükleer reaktörlerden tutun en son teknolojiye sahip uçak fabrikaları bile var. Ancak Hitler döneminde dünyanın en zengin ve en gelişmiş ülkesi olan Almanya bir dönem toparlanmış gibi görünse de belini doğrultamadı. Ekonomisi son 10 yıldır gittikçe kötüleşiyor. Ermenistan da çok fakir bir ülke ve hatta aç bir ülkedir. Sanayileri, markaları hiç bir seyleri yok. Avrupa’nın lider ülkesi Fransa’nın bu soykırımı tanıyıp bize tazminat davası açma yolunu açması bir anda diğer ülkelere sıçrayacak.
Şu an ciğerci kapısında bekleyen kediler gibi ellerinde dosya bekleyen Ermenistan hükümeti açacağı binlerce tazminat davası ile Türkiye’yi çok zor duruma düşürecek.
Zaten ekonomimiz çok güçlü değil, bu tazminatlar Osmanlıyı çökerten kapitülasyonlar gibi bizi de çökertecektir.
Değerli kardeşlerim ben bir tarihçi olarak söylüyorum amacım siyaset değil zaten beceremem de bu memleketin insanıyız bundan dolayı bu yazıyı sizinle paylaşmak istedim. PEKİ, NE YAPABLİRİZ?
—Fransız markalarından alışveriş yapmayabiliriz, 3 kuruş fazla verip, 2 adım fazla yürüyerek başka marka kullanabiliriz.
—Tarihimizi iyi okuyup dostumuzu, düşmanımızı öğrenebilir ve ona göre değerlendirme yapabiliriz.
—Küçük kardeşlerimize tarihimizi sevdirebilir ve onlara iyi bir okumu alışkanlığı kazandırabiliriz.
—Birbirimize önce Yalıhüyüklü olarak sonra bu ülke insanı olarak sahip çıkabiliriz.
—Dahası şanlı ecdada şanlı bir evlat olmak için var gücümüzle çalışabiliriz.
Şimdiden bu ülkenin en küçük taşına bile kurban oluruz dediğinizi duyuyorum ve hepinizi Allaha emanet ediyorum.
|