Cep telefonu satışları azalıyor

Dünya genelinde satılan toplam cep telefonu sayısının önümüzdeki yıl bir milyara ulaşacağı ancak, satışlarda patlama yaşanan günlerin artık geride kalacağı belirtiliyor.

Informa Telecoms and Media adlı araştırma kuruluşunun raporuna göre, cep telefonu üreticilerinin ana kaygısı bundan böyle tüketicileri cihazlarını yenilemeye ikna etmek olacak. Sektörde, televizyonlu, yüksek çözünürlükle fotoğraf çeken, geniş hafızalı yeni telefonlar arasında büyük bir rekabet yaşanacağı belirtiliyor.

Ancak büyük umutlar bağlanan üçüncü nesil görüntülü telefonların piyasaya ağırlığını koyması biraz daha zaman alacak. Rapordaki tahminlere göre, 2008'e kadar satılan cep telefonlarının sadece dörtte birini görüntülü telefonlar oluşturacak.

Asya-Pasifik, Latin Amerika ve Afrika ülkelerinde cep telefonları satışları artacak. Daha yüksek kar marjlarının söz konusu olduğu Batı piyasalarında ise cep telefonlarında doygunluk noktasına erişildiği belirtiliyor.

Bu durumda üretici şirketler, yaratıcı tasarım ve farklı özelliklere sahip cep telefonları geliştirerek tüketicileri cihazlarını düzenli olarak yenilemeye ikna etmeye çalışacak.

Tüketici eğilimleri, uzmanların ifadesiyle cep telefonlarının "tıpkı mankenler gibi" daha da inceleceğini ortaya koyuyor.

2007'de piyasadaki cep telefonlarının yarısından fazlasını fotoğraf çeken modeller oluşturacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Cep telefonu satışları azalıyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!